В Одесі поліція затримала двох хабарників з державної міграційної служби

Посадовці сектору протидії нелегальній міграції займалися абсолютно протилежною діяльністю.

Співробітники управління внутрішньої безпеки поліції Одеси затримали службовців, які систематично отримували грошові винагороди від підприємців міста.

Обох затримали з речовими доказами, про це повідомили в Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

"Оперативники УВБ отримали інформацію про співробітників державної міграційної служби міста: посадовці сектору протидії нелегальній міграції займалися абсолютно протилежною діяльністю. 41-річний чиновник та його 33-річний колега "кришували" підприємців, які працевлаштовували іноземців на території регіону без відповідної дозвільної документації. За таку "благодійність" чиновники одержували постійні "подяки", - йдеться у повідомленні.

Оперативники УВБ спільно з обласною прокуратурою та СБУ затримали хабарників одразу після одержання ними чергової суми: в одного тисячу гривень вилучили у службовому кабінеті, його спільник був затриманий у власному автомобілі з 1,5 тисячами гривень.

Слідчим відділом прокуратури області затриманим інкримінується одержання неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою за статтею "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою" Кримінального кодексу України.

Посадовців взяли під варту.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила на хабарництві начальника однієї з виправних колоній на Київщині, а також його першого заступника. Правоохоронці визначили, що полковник та підполковник вимагали від засудженого гроші у сумі 400 тисяч гривень за крадіжку. У таку суму вони оцінили погодження документів про його дострокове звільнення.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання хабара, а також "навчання" посередників, які були залучені до передачі грошей. Одного з співучасників злочину затримали у Києві, коли він отримував від родичів злочинця останню частину хабара.

Повʼязані теми:

Наступна публікація