В Одесі силовики обшукують кабінет радника Саакашвілі

В Одесі силовики обшукують кабінет радника Саакашвілі

Фото: facebook.com/Костянтин Гак

Тимура Нішнаінідзе підозрюють в організації оборудок із ПДВ на 20 мільйонів гривень.

В Одесі співробітники ГПУ та СБУ обшукують кабінет радника голови Одеської ОДА Тимура Нішніанідзе.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook журналіст Костянтин Гак.

"Обшуки в ОДА пов'язані з радником Саакашвілі Тимуром Нішнаінідзе. Як стверджують ГПУ і СБУ, він незаконно повернув ПДВ на 20 мільйонів, поки працював генеральним консулом Грузії в Одесі", - розповів він.

За даними Гука, схема нібито реалізовувалася через покупку брендових речей тощо. "Тож обшуки проходять ще й в київських магазинах типу Prada і Louis Vuitton", - додав журналіст.

Водночас "Сайт города Одесса", із посиланням на власні джерела у СБУ, зазначив, що придбання брендових речей проходило без розмитнення. Зокрема, наголошується, що, перебуваючи на посаді генконсула, Нішніанідзе оформляв придбання на баланс консульства двох автомобілів Range Rover без розмитнення і права на подальшу реалізацію. Після цього автомобілі списали з балансу відомства.

Окремо повідомляється, що наразі також тривають обшуки в органах державної фіскальної служби, які здійснювали відповідні нарахування для повернення ПДВ.

Пізніше до кабінету свого помічника прорвався очільник Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі, який обурився і назвав обшук "чистісінькою політичною провокацією, замовленою цією нікчемою з Генпрокуратури".

"Взагалі з глузду з'їхали, таких речей не робив Пшонка, таких речей не робить прокуратура Північної Кореї вже давно. Взагалі вже у них дах поїхав. І вони замкнули наших співробітниць, які перелякані сиділи там 4 години, поки мене не було, автоматники стояли над їх головою. Якісь швондери, прокурор Генпрокуратури і виконує цей ганебний політичне замовлення. Я говорив з генеральним прокурором, і я почав вимагати у нього негайно відкликати цю шваль звідси, цих слідчих", - заявив він.

Нагадаємо, раніше на хабарі також "погорів" помічник Саакашвілі. Чиновника схопили під час отримання грошей за "послугу".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація