В Одесі "вбили" адвоката через спецоперацію

Інформація про загибель юриста спеціально поширювалася в рамках операції по затриманню всіх причетних до підготовки злочину.

Одеський адвокат Олександр Погорілий, замах на якого мав відбутися вчора ввечері на вулиці Червоних Зір, живий.

Інформація про загибель юриста спеціально поширювалася в рамках операції по затриманню всіх причетних до підготовки злочину. Було сфабриковано і "місце вбивства", якого не було.

Про "вбивство" раніше повідомляли ЗМІ.

Як зауважують джерела в правоохоронних органах, співробітники СБУ затримали кілерів із зброєю в руках (вони пересувалися на машині з кримськими номерами - ред ). Також затриманий посередник. Відомості про замовника вбивства з'являться найближчим часом. Відомо, що він має тісні зв'язки в правоохоронних органах Одеської області – саме тому останні не тільки не залучалися до операції, але і не були повідомлені про неї. У підсумку СБУшникам довелося мало не відганяти від місця подій слідчих і експертів. 

Про підготовку замаху на Олександра Погорілого у зв'язку з його діяльністю у курортному селищі Затока спецслужби дізналися ще на початку березня, тоді ж почалася розробка плану затримання кілера і замовника.

Погорілий публічно звинуватив чиновників та наближених до них кримінальних осіб у розкраданні землі в селищі, махінаціях на виборах і шантажі естонського інвестора Марселя Вихманна.

Юристи правового холдингу "Привілей", який очолює Погорілий, проводили власні розслідування злочинної діяльності і ділилися цією інформацією як з правоохоронними органами, так і з журналістами.

Нагадаємо, у вівторок, 3 травня, троє невідомих накинулися на співробітників місцевого "7 каналу", а потім один з них дістав з автомобіля "Хонда" помпову рушницю і відкрив вогонь по журналістам. Після цього невідомі втекли з місця інциденту. В результаті нападу постраждали два оператора і один журналіст, яких доставили в лікарню.

Правоохоронці оголосили план "Перехоплення" і встановили, що автомобіль, на якому зникли нападники, а також помпову рушницю належать жителю міста Білгород-Дністровський.

Повʼязані теми:

Наступна публікація