В Одесі за сепаратизм у соцмережах звільнили чотирьох поліцейських

В Одесі за сепаратизм у соцмережах звільнили чотирьох поліцейських

Чотирьох патрульних звільнили з лав поліції / Фото: facebook/Артем Шевченко

Ще п'ятьох патрульних наразі перевіряють.

Чотирьох одеських поліцейських патрульних звільнили за антидержавні публікації у соцмережах.

Про це повідомили у прес-службі Національної поліції України.

"Після отримання інформації щодо антиукраїнських публікацій у соціальних мережах з боку кількох працівників патрульної поліції Одеси керівництвом Національної поліції було дано доручення про проведення всебічної перевірки вказаних фактів", - йдеться у повідомленні.

Під час перевірки з'ясувалося, що правоохоронці на своїх сторінках у соціальних мережах свідомо розміщували інформацію антиукраїнського змісту – відео, публікації, фотографії, які суперечать морально-етичним якостям українського правоохоронця.

За словами патрульних, інформацію вони отримували із джерел сепаратистського спрямування.

"Мотиви, з яких працівники поліції здійснювали поширення антидержавних публікацій, не були визнані достатньо аргументованими", - додали у поліції.

Водночас зазначається, що на сторінках ще п'яти поліцейських не було виявлено записів антидержавного змісту. Наразі стосовно них проводять додаткову службову перевірку.

Нагадаємо, раніше у соціальних мережах розгорівся гучний скандал через інспектора патрульної поліції Києва Олексія Савкіна. Зокрема, він у лютому 2014 року закликав бійців "Беркута" розігнати "бомжів на Євромайдані". Юзери обурилися через поведінку патрульного та закликали його звільнити. Пізніше Савкіна таки відсторонили від виконання службових обов'язків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація