В Одесі заборонили купатися в морі

В Одесі заборонили купатися в морі

Фото: han-tengry.mk.ua

На пляжах міста встановлюють таблички про заборону морського водокористування. 

Внаслідок зливових опадів у морську воду біля узбережжя Одеси потрапили неочищені стоки з вулиць міста.

Про це повідомляє Укрінформ.

Фахівці відділу держнагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в Одеській області не рекомендують упродовж найближчих днів купатися в Чорному морі.

"У зв'язку зі значними зливовими опадами, що випали 2-3 червня 2016 року в Одесі, в акваторію пляжів міста потрапила велика кількість поверхневих вод. З метою недопущення погіршення епідеміологічної ситуації в оздоровчий період і для профілактики захворювань, що передаються водним шляхом, одеситам і гостям міста рекомендується тимчасово утриматися від морського водокористування на пляжах до особливого розпорядження", - зазначили в Управлінні інформації Одеської міськради, пославшись на вимогу Держспоживслужби в Одесі.

Своєю чергою, керівник відділу держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Держспоживслужби в Одесі Гнат Саф'ян уточнив, що напередодні "… 2 червня фахівці провели аналіз морської води біля узбережжя, який засвідчив, що всі показники не перевищували допустимих нормативів".

"Зараз працівники комунального підприємства "Узбережжя" встановлюють на пляжах Одеси таблички про заборону морського водокористування", - додав Саф'ян.

Нагадаємо, що 3 червня в Одесі через сильну зливу частина міста пішла під воду. За словами мешканців міста, затопило вулиці Вільямса, Розкидайлівську, Приморську, Люстдорфську, Чорноморського козацтва, а також мікрорайон Пересип, масив Таїрова і селище Котовського. Через затоплення було ускладнено рух транспорту – автомобілі зупинились у заторах, а тролейбуси та трамваї почали змінювати маршрути. До того ж деякі маршрути трамваїв довелося повністю зупинити. Одеські комунальники почали відкачувати воду на вулиці Приморській і Митній площі. Після закінчення зливи на розі Великої Арнаутської та Пушкінської велике дерево впало на припарковані авто. Унаслідок падіння було пошкоджено Chevrolet, а також електродроти, у зв'язку з чим були знеструмлені навколишні будинки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація