В Одессі суддя в приміщенні суду розбив ніс активісту

В Одессі суддя в приміщенні суду розбив ніс активісту

Приморський районний суд / Фото: Сайт Приморського суду Одеси

За попередніми даними, у потерпілого - перелом носа.

В Одесі у приміщенні Приморського районного суду сьогодні, 17 березня, суддя вдарив активіста по обличчю. 

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Головного управління Національної поліції в Одеській області.

На засіданні, на якому слухалася провадження про поліцейських міста Чорноморська (колишній Іллічівськ) Одеської області, підозрюваних у тортурах і вимаганні, були присутні активісти організації "Вільна Одеса".

"Після засідання, коли суддя йшов сходами, до нього підбіг один із активістів цієї організації, між ними стався конфлікт. Розмова на підвищених тонах ... У результаті суддя вдарив активіста. За попередніми даними, у потерпілого - перелом носа. Зараз інформація перевіряється", - зазначили у відділі.



В. о. прес-секретаря Військової прокуратури Південного регіону Яна Стекачова підтвердила агентству, що сьогодні в Приморському суді слухалося вищеназване провадження. Однак зазначила, що суддя, який вдарив активіста, не має стосунку до провадження.

"Через заворушення в суді слухання відкладено на невизначений час", - сказала вона.

В Одесі троє озброєних грабіжників захопили інкасаторську машину

В Одесі троє озброєних грабіжників захопили інкасаторську машину

Раніше в лютому співробітники СБУ і Військової прокуратури Південного регіону почали слідчі дії стосовно двох поліцейських, які нібито примушували чоловіка переписати на них своє майно. 

4 березня Приморський районний суд Одеси взяв поліцейських під домашній арешт. Заступник генерального прокурора України – прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе вважає, що поліцейським висувають необґрунтовані звинувачення, а їхнє кримінальне переслідування є "замовленням". За його інформацією, один із тих, кого в прокуратурі вважають потерпілим, є "професійним бандитом, який у складі угруповання пограбував пенсіонера, вимушеного переселенця з Донецької області". 

Однак у Військовій прокуратурі Південного регіону заявили, що поліцейські не мали права затримувати "людину без складання процесуальних документів, без роз'яснення її прав, силою, без рішення суду, доставляти до приміщення поліції і утримувати там кілька діб".

Повʼязані теми:

Наступна публікація