В окупованому Криму підготували свою резолюцію в ООН про порушення Україною прав людини

В окупованому Криму підготували свою резолюцію в ООН про порушення Україною прав людини

Фото: Getty Images

У 2016 році третій комітет Генасамблеї ООН схвалив українську резолюцію щодо прав людини в Криму.

В окупованому Криму підготували проект резолюції ООН про порушення прав людини Україною до анексії півострова.

Про це повідомив РИА Новости "член кримського уряду" Заур Смирнов.

"Проект кримської резолюції в ООН по Україні вже підготовлений. У ньому відображений широкий період всіх подій, пов'язаних у тому числі з порушенням прав людини в Криму в український період. Ми постаралися хронологічно описати всю ситуацію", - сказав Смирнов.

Нагадаємо, 10 грудня 2016 року президент Петро Порошенко заявив, що розраховує на те, що ООН засудить порушення прав людини в окупованому Криму. Порошенко нагадав, що нещодавно під час голосування на засіданні Третього комітету Генеральної Асамблеї ООН було ухвалено Резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь (Україна)".

16 листопада 2016 року третій комітет Генеральної асамблеї ООН схвалив українську резолюцію щодо прав людини в окупованому Криму. За резолюцію проголосували 73 країни, 76 утрималися, 23 були проти, серед останніх – Росія і Білорусь.

Резолюція підтверджує територіальну цілісність України, невизнання анексії Криму, закликає Росію надати безперешкодний доступ для моніторингу ситуації з правами людини на окупованому півострові. У документі засуджується встановлення Росією в Криму її правової системи, що негативно впливає на ситуацію з правами людини на півострові. Окрім того, резолюція засуджує примусове залучення жителів окупованого Криму до служби в російському війську, всупереч Женевським конвенціям. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація