В СБУ не знайшли підстав для справи проти скандальної редакторки "Інтер"

В СБУ не знайшли підстав для справи проти скандальної редакторки "Інтер"

Столярову депортували з України / Фото: facebook.com/matilda.stolyarova

Одіозних заяв та спільних фото з терористами виявилося недостатньо.

Служба безпеки України наразі не має достатніх підстав для порушення кримінальної справи проти колишньої шеф-редактора телеканалу "Інтер".

Про це заявила речник СБУ Олена Гітлянська в ефірі "5 каналу".

За словами Гітлянської, СБУ ретельно вивчала пости та репортажі  Марії Столярової, однак причин для кримінального провадження знайдено не було.

"Служба безпеки здійснювала системний аналіз та вивчала її дописи в соціальних мережах, її репортажі на телебаченні як російської журналістки. Ми дамо відповідну оцінку цим репортажам, але поки що всі її висловлювання хоч і містять ознаки великої симпатії до терористичних організацій, але поки ми не знайшли прямих цитат, ознак для порушення кримінального провадження", - пояснила речник СБУ.

Гітлянська наголосила, що вивчення матеріалів Столярової триватимуть, однак наразі "ті, що є в нас наявності, не дають нам підстав порушити кримінальне провадження".

Нагадаємо, що громадянка РФ Марія Столярова, яка працювала на телеканалі "Інтер" шеф-редактором програми "Подробиці тижня" була депортована з України 24 лютого.

Вона під час прямого включення з Майдану Незалежності перервала спілкування з родичами загиблих у лютому 2014 року активістів, вживаючи нецензурну лексику. "Нумо, давайте закінчуйте цю х*йню", - сказала Столярова.

У четвер, 25 лютого, бійці полку "Азов" прийшли блокувати офіс телеканалу в Києві. Вони вимагають відкликати ліцензію "Інтера" за "прокремлівську пропаганду". Їхня акція є безстроковою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація