В штаб-квартирі ООН фонд Ігоря Янковського відкрив виставку "Віра.Надія.Любов." Новини компаній

В штаб-квартирі ООН фонд Ігоря Янковського відкрив виставку "Віра.Надія.Любов."

Меценат Ігор Янковський і Постійний представник при ООН Юрій Сергеєв

Урочистий вечір відкрив Постійний представник України при ООН посол Юрій Сергеєв. 

У Нью-Йорку, в будівлі Генеральної Асамблеї ООН Благодійний Фонд Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього" за підтримки МЗС України відкрив художню виставку "Віра.Надія.Любов.".

Вперше в Нью-Йорку Фонд Янковського представив експозицію, що складається з 60 картин фіналістів Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка "Віра.Надія.Любов.", який традиційно Фонд провів навесні 2015 року. Найбільший в Україні Конкурс дитячих малюнків за два місяці зібрав понад півтисячі картин юних українців.

Ввечері 24 листопада на урочистому відкритті в холі Delegates Entrance в будівлі засідань Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, зібралися очільники та члени постійних делегацій при ООН, співробітники Секретаріату ООН, дипломати, журналісти, художники і галеристи. Серед численних представників української діаспори була президент Українського Конгресового комітету Америки Тамара Галло Олексій, яка нещодавно отримала орден княгині Ольги з рук президента України Петра Порошенка. На відкритті виставки побував і голова 70-ї ювілейної сесії Генеральної асамблеї ООН екс-спікер парламенту Данії Могенс Люккетофт.

Світлана Сухіна, Ігор Янковський, Юрій Сергеєв

Урочистий вечір відкрив Постійний представник України при ООН посол Юрій Сергеєв. Він наголосив на важливості подібних культурних ініціатив у побудові кращого взаєморозуміння між народами.

Звертаючись до гостей вечора, засновник фонду "Ініціатива заради майбутнього" Ігор Янковський сказав: "Чому я вважаю важливим показати ці картини саме в штаб-квартирі ООН? Моя держава – Україна переживає драматичні події. Для нас дуже важливо зберегти цілісність країни, недоторканність її кордонів, єдність її громадян, які хочуть миру і спокою. Особливо яскраво всі ці бажання проявляються в дитячих картинах. Тема виставки – універсальна і зрозуміла на всіх мовах. Віра освітлює нам шлях, Надія дає сили, Любов зігріває теплом. "Віра.Надія.Любов." – це те, чого так не вистачає моїй країні і всьому світу. Впевнений, що подивившись ці картини, ви переконаєтеся, що українські діти, так само, як і діти всього світу мріють про мир і процвітання, спокій і достаток. І ми, дорослі повинні виконати їхні мрії, зробити все, щоб мир запанував в Україні і на всій Землі".

Гості із захопленням познайомилися з творчістю юних українців, які вразили їх своїми щирими емоціями і високим професійним рівнем. І після закінчення вечора гості ще довго не розходилися, знову і знову повертаючись до дитячих картин, фотографуючи їх на мобільні телефони.

Виставка Віра.Надія.Любов. у штаб-квартирі ООН

Нагадаємо, Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку був заснований Благодійним фондом Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього" в 2013 році. Щороку організатори запрошують в журі Конкурсу визнаних експертів у сфері мистецтва, серед яких вже були – галерист Євген Карась, поет і видавець Іван Малкович, телеведуча Слава Фролова та інші. І вже традиційно, після фіналу конкурсу, експозицію робіт переможців і кращі дитячі роботи організатори демонструють на однойменній виставці, яка подорожує по Україні, і далеко за її межами. У попередні роки виставка переможців та фіналістів Конкурсу дитячого малюнка крім експозицій в Україні побувала в Бельгії, Польщі, Франції, знайомлячи світову спільноту з талантами українських дітей.

Наступна публікація