В Україні 21 листопада відзначатимуть річниці двох революцій

В Україні 21 листопада відзначатимуть річниці двох революцій

Фото: Getty Images

До урочистостей будуть залучені активні учасники революційних подій.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про відзначення у 2016 році Дня Гідності та Свободи, який відзначається 21 листопада – у день початку Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Уряду доручили створити Організаційний комітет із підготовки та відзначення у 2016 році Дня Гідності та Свободи, залучивши до його роботи представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, територіальних громад, активних учасників революційних подій, представників громадської організації "Родина Героїв Небесної Сотні", організацій громадянського суспільства, вітчизняних науковців.

"Цього дня також буде вшановано мужність і героїзм учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, волонтерів, інших патріотів, які відстоюють територіальну цілісність України, захищають надбання Революції Гідності", - йдеться в повідомленні.

Уряду доручили вирішити питання виділення земельної ділянки у Києві для спорудження меморіалу Героям Небесної Сотні, забезпечення діяльності Національного "Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності".

"Крім того, закордонні дипломатичні установи України мають провести заходи у зв'язку з Днем Гідності та Свободи, сприяти у відзначенні цієї події українській громадськості за кордоном", - зазначено в документі.

Нагадаємо, незабаром, 14 жовтня, відзначатиметься День захисника України - у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.

Повʼязані теми:

Наступна публікація