В Україні грабіжники розпочинають сезон "полювання" на квартири курортників

В Україні грабіжники розпочинають сезон "полювання" на квартири курортників

Українці помилково вважають, що в них нема чого красти / Фото: aillarionov.livejournal.com

Люди їдуть відпочивати та не підозрюють, що на їхнє майно вже зазіхають крадії. 

Грабіжники розпочинають свій сезон полювання на полишене у квартирах майно курортників, які спокійно їдуть відпочивати. Про те, як вберегтися від крадіжки та не сісти за грати самому, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Українці помилково гадають, якщо вони такі бідні, що їхні оселі ніколи не пограбують. Однак для сучасного злодія навіть старенький мобільний телефон – це дві пляшки горілки, або доза недорогого зілля. І ті 5 хвилин, що він витратить, аби увійти у квартиру, - це невеликі зусилля.

Міліція дала поради не тільки, як захистити квартиру, а й як цього не робити, щоб самому не сісти за ґрати замість злодія.

Читайте також: Українці на екзотичному відпочинку стають мішенями вірусу, який масово "косить" людей

Так, наприклад, у господарів, які боронили своє житло, вилучили страшний арсенал: сірчана кислота у баклажці і 220 вольтів на клямці дверей.

"Цей капкан було вилучено в одному з саморобних сейфів. Ось так він відкривається, ставиться на запобіжник, так він був встановлений. Руку – ні, але пальці може відбити", - пояснив міліціонер.

Якщо крадій вийде з квартири без руки чи ока, винахідливий господар може сісти за ґрати. Таких небагато, але вони є.

"Два роки назад людина отримала 5 років позбавлення волі за те, що встановила саморобний пристрій, який спрацював і наніс тілесні ушкодження... Самостріл", - розповів речник міліції київщини Микола Жукович.

Читайте також: Елітний особняк під Києвом обчистили на кругленьку суму

Самі ж правоохоронці визнають, що злодіїв не зупинити. Днями в Броварах затримали банду, яка пролазила крізь вікна і двері. Причому, з найдосконалішими замками.

"Якщо це фахівець, ці двері відкриваються за декілька хвилин. Принцип дії замка, що стоїть, він однаковий у всіх виробників", - зауважив керівник управління ДСО Київщини Владислав Красавін.

Помітити багату квартиру легко – у вікна видно ремонт, а під ними стоїть авто. Про те, що господарів немає, помітно за поштою, яку не забирають, або із радісних повідомлень у соцмережах про поїздку. Серйозні крадії також маскуються під мийників скла чи утеплювачів будинків.

Однак фахівці кажуть, що непогано рятують подвійні двері, бо крадії не люблять довго стовбичити на сходових майданчиках.

Відносно надійний метод – це сигналізація. Але коштує вона від 3 тис. грн за встановлення, плюс щомісячне обслуговування "хлопців за викликом".

Як повідомлялося раніше, киянам обіцяють пік квартирних крадіжок під час літніх відпусток


Як не потрапити за грати замість злодія

Як не потрапити за грати замість злодія

Повʼязані теми:

Наступна публікація