В Україні назвали найпопулярніше слово 2015 року

В Україні назвали найпопулярніше слово 2015 року

Слово "блокада" стало найбільш популярним / Фото: ТСН.ua

Третій рік поспіль підводить підсумки онлайн-словник "Мислово".

Найпопулярнішим словом в Україні за минулий рік стало слово "блокада". Про це повідомили автори онлайн-словника сучасної української мови і сленгу "Мислово" виданню Крим.Реалії.

У 2015 році його вживали в різних контекстах, в основному пов'язаних з Кримом: громадська блокада, торговельна блокада, енергетична блокада.

Серед інших слів, які хвилювали українське суспільство минулого року, – слова "корупція", "переселенці", а також "безвізовий режим".

Автори проекту зазначили, що інтерес до головних слів минулого, 2014 року, таких як "волонтер", "доброволець", "анексія", "війна", "АТО" і "ватники", трохи впав, однак вони все ще займають важливе місце в українському мовному ландшафті.

Словник "Мислово" вибирає слово року втретє. Словом 2014 року стало слово "кіборги" в значенні "захисники Донецького аеропорту". "Євромайдан" був обраний головним словом 2013 року.

Нагадаємо, за даними Оксфордського словника найпопулярнішим словом 2015 року в світі стало "емодзі", що означає значок в електронних повідомленнях.

Повʼязані теми:

Наступна публікація