В Україні отримав притулок ще один громадський активіст із Росії

В Україні отримав притулок ще один громадський активіст із Росії

Чоловік отримав статус біженця / Фото: Державна фіскальна служба України

Чоловік чекав на статус біженця більше року.

В Україні отримав притулок ще один громадський активіст із Росії.

Ним став Михайло Агафонов, який поділився цим на своєму блозі на "Гранях.ру".

Активіст, який є членом Комітету на захист засудженого письменника Бориса Стомахіна, написав, що втік в Україну ще у 2014 році, але статус біженця отримав лише нині.

За словами блогера, отримання статусу стало для нього дуже несподіваною подією, оскільки це сталося більше, ніж через рік після втечі.

Однак, попри отриманий притулок, Агафонов висловив здивування щодо критеріїв відбору тих, хто отримує прихисток в Україні.

"Справа в тому, що місцева міграційка надає статус біженця дуже неохоче. Росія другий рік поспіль тримає третє місце за числом громадян, які звертаються до України за притулком або додатковим захистом. За цей час з таким проханням їх звернулося вже більше 200 людей, але за станом на серпень 2015-го задоволено було шість прохань", - написав Агафонов та докладно описав низку випадків, коли росіянам не вдалося отримати притулок від міграційної служби України. 

Нагадаємо, що раніше 76-річний підсудний у справі про неодноразове порушення закону про мітинги Володимир Іонов втік до України. Чоловік заявив, що закордонного паспорта він не має, тому російсько-український кордон перетнув нелегально.

Наразі він перебуває у Харкові й має намір подати документи на пошук політичного притулку. Рішення втекти в Україну Іонов пояснив змінами в особистому житті.

Повʼязані теми:

Наступна публікація