В Україні представили перший гібридний поліцейський кросовер

Українська поліція переходить на екологічні автомобілі.

Співробітники Mitsubishi представили перший український гібридний кросовер Нацполіції Mitsubishi Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric) версії 2016 року.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook очільник МВС України Арсен Аваков.

"У рамках позабюджетної програми, в рахунок оплати квоти за Кіотським протоколом, Нацполіція отримає, згідно з рішенням Кабміну - 651 (а може і більше за результатами публічного переговорної процедури) гібридний автомобіль з витратою 2 літри бензину на 100 км", - повідомив він.

За словами Авакова, використання цих сучасних автомобілів в експлуатації дозволить заощадити на паливі 330 млн грн, а також суттєво скоротить обсяг вихлопних газів.

"Запропонована модель, доукомплектована рацією, відеореєстратором, проблисковими маячками та системами зарядки акумуляторів - затверджена експертами до постачання", - додав він.

Зазначимо, гібридні поліцейські кросовери, які призначаються для патрульної поліції, груп швидкого реагування, а також обласних та територіальних відділень поліції, почнуть надходити до підрозділів поліції вже восени.

Нагадаємо, що в Києві та Івано-Франківську почали курсувати велопатрулі. Сто столичних велосипедів для поліцейських обладнані набором для ремонту, пляшкою для води, замком, дзеркалом та фарою. Їх придбали коштом компанії-благодійника ONUR Taawut Tasimcilik Insaatve Ticarct Anonim Sti. Натомість в Івано-Франківську двоколісний транспорт купили коштом міського бюджету. Він оснащений усім необхідним: від шоломів та аптечок до дощовиків та нових, вже не смугастих, жезлів. Такий патруль здебільшого працюватиме у місцях важкодоступних для автомобілів: парки, береги річок, озер, пішохідна зона міста.

рік поліції

Повʼязані теми:

Наступна публікація