В Україні роками фальсифікують перевірку харчування військових - Марченко

В Україні роками фальсифікують перевірку харчування військових - Марченко

Фото: УНІАН

Система працює ще з часів Януковича. 

Начальник військової частини навчального центру "Десна", де військових годували м'ясом із стафілококом і пліснявою, реагував на порушення харчування. Однак система фальсифікації перевірки харчування військових функціонує ще з часів Януковича. 

Про це в інтерв'ю ТСН.ua повідомив очільник Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України Дмитро Марченко.

"Якщо ми говоримо про начальника конкретної частини, то він реагував, кричав, бігав. Приходила тилова служба і говорила, що все чудово, все відповідає сертифікатам. Є періодична виїмка і перевірка. Її роблять, але або заздалегідь попереджають, або кладуть те, що треба, або підробляють сертифікати. Це система, яка працювала роками", - заявив Марченко.

За його словами, така система працювала з часів міністра оборони часів Януковича Михайла Єжеля.

"Раніше були військові кухарі, військові начальники їдальнею і військові начальники складів. Тоді у командира частини в підпорядкуванні були всі люди, які відповідали за харчування. Зараз в підпорядкуванні таких людей немає. Хіба що черговий може зайти в їдальню і проконтролювати закладку продуктів суто по вазі", - пояснив Марченко.

Повну версію інтерв'ю читайте за посиланням на ТСН.ua.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України повідомило про кричущі порушення під час процесу харчування для військовослужбовців навчального центру "Десна". На гарячу лінію Міноборони протягом травня-червня 2016 року надійшли десятки скарг. Відомство направило дев'ять перевірок, якими було складено дев'ять рапортів про те, що суттєвих проблем не виявлено.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація