В Україні зросла кількість померлих через грип

В Україні зросла кількість померлих через грип

В Україні з початку епідемічного сезону через грип померли 176 людей / Фото: pixabay.com

Найбільшу кількість летальних випадків було зареєстровано в Одеській області – 34.

В Україні з початку епідемічного сезону через грип померли 176 людей.

Про це заявив сьогодні, 2 лютого, заступник міністра охорони здоров'я України Ігор Перегінець, передає УНІАН.

"З початку епідемічного сезону, за оперативними даними, зареєстровано 176 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу, з них 2 дітей віком до 17 років та один летальний випадок серед вагітних. Ідентифіковано як вірус грипу А нетиповий – 22, вірус грипу типу В - 2 та вірус грипу Н1N1 (pdm09) – 152 випадки", - зазначив він.

Найбільшу кількість летальних випадків було зареєстровано в Одеській області – 34, Вінницькій – 13, Запорізькій – 12, Рівненській – 11 та Києві – 11.

"За медичною допомогою своєчасно звернулася лише третя частина померлих. Проведений аналіз летальних випадків показав, що всі померлі не мали щеплень проти грипу. З початку епідемічного сезону вакциновано проти грипу 0,32% від загальної кількості населення, з них діти до 17 років – 21%", - зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, після новорічних свят в Україні загострилась ситуація із захворюванням на грип, після чого місцева влада почала вводити карантин, закриваючи школи, дитячі садочки. Згодом у МОЗ оголосили про епідемію грипу.

"У групі ризику (діти до 5 років, вагітні жінки, люди віком від 65 років, люди з надмірною вагою, хворі на цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, у кого є хронічні захворювання легенів та інші хронічні захворювання) наразі налічують 9 мільйонів осіб, з них провакциновано від грипу лише 120 тисяч. На жаль, такий низький рівень імунізації не забезпечує колективного захисту від хвороби", - зазначили в Міністерстві охорони здоров'я.

При цьому зростання захворювання впливає на виручку аптек, в яких українці скуповують будь-які засоби для боротьби з грипом. Лікарі-імунологи радять одразу звертати увагу на перші ознаки захворювання і не займатися самолікуванням. У цій ситуації надприбутки отримують аптеки, в яких українці скуповують всі лікувальні засоби.  

1 лютого у МОЗ заявили, що з початку епідсезону, з 28 вересня минулого року зареєстровано 171 летальний випадок.

Повʼязані теми:

Наступна публікація