В Україні вшановують Водохреще. Правила занурення у крижану воду

В Україні вшановують Водохреще. Правила занурення у крижану воду

Фото: УНІАН

У ніч проти 19 січня вважається, що уся вода стає цілющою.

У четвер, 19 січня, православні вшановують одне з найдавніших християнських свят - Водохреще, або Богоявлення. Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Однією з найголовінших традицій цього дня є занурення у крижану воду. І дуже важливо, окрім християнських традицій, не забувати рекомендації лікарів.

За давньою традицією вважається, що люди, які саме на Водохреще пірнають у відкриту водойму, не захворіють протягом усього року. Але медицина вносить свої корективи. Щоб занурення у крижану воду не обернулося запаленням легень чи переохолодженням, слід дотримуватися певних правил.

Передусім, від пірнання необхідно утриматися людям, в яких вже є запальні захворювання, а також тим, хто має патології серцево-судинної системи, цукровий діабет, інфекційні та інші хвороби.

Купайтеся лише у встановлених для цього місцях.

Перед зануренням обов'язково розігрійте тіло, зробивши розминку або невеличку пробіжку.

Для підходу до ополонки прихопіть із собою додаткову пару взуття із неслизькою підошвою.

Перебувайте у воді не більше однієї хвилини. А після купання – швидко розітріться махровим рушником та вдягніть сухий одяг.

Перед купанням в жодному разі не вживайте алкоголь. Саме він може спровокувати переохолодження та серйозні застуди.

Ще однією традицією на Водохреще є набирання води. У ніч проти 19 січня вважається, що уся вода стає цілющою. А набирати її священики радять вже з шостої вечора 18 січня й до обіду 19. Така вода ніколи не зіпсується, а пити її можна за будь-яких хвороб. Хрещенська вода допомагає одужати, заряджає позитивною енергією та позбавляє від депресій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація