В Україні спалахнув небезпечний вірус, який масово вкладає людей на лікарняні ліжка

В Україні спалахнув небезпечний вірус, який масово вкладає людей на лікарняні ліжка

В Україні спалахнув наднебезпечний вірус, який масово вкладає людей на лікарняні ліжка / Фото: jetsetter/holliwoodlife

Лікарі настійливо радять не виходити із дому та у разі нагальної потреби відразу звертатися до лікарні.

В Україні невідома хвороба сотнями відправляє людей на лікарняні. Симптоми у всіх схожі – нежить, кашель, температура та втрата голосу. І на противагу попереднім сезонним вірусам, цей, за словами хворих, значно сильніший.

Що це за вірус "косить" українців та як із ним боротися, йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Українці, які чутливі до сезонних вірусів, кажуть, що переносять зазвичай їх значно легше, ходять на роботу і паралельно лікуються. Проте цього разу все минає значно важче, а обійтися без сильних антибіотиків просто неможливо. Тому хворі змушені масово йти на лікарняний щонайменше на тиждень.

У школах також почастішали випадки хвороби. Хворіють діти та викладачі, дехто змушений лікуватися на лікарняному ліжку.

Побільшало пацієнтів у клініках. Дітей одразу відправляють лікуватись додому, а от дорослі, як і Наталя з Києва, лікарняні брати не поспішають. І цим - нікому добра не роблять, твердять медики.

Лікарі радять не гратися із цим, не ходити на роботу із температурою 38, а посидіти вдома до повного одужання. 

Так ви і колег від застуди вбережете, і себе від ускладнень врятуєте. А вірус цьогоріч такий самий, що й торік. І лякатися його не варто. Хіба що, цього року почастішали випадки ларингіту, тобто тимчасової втрати голосу. Вони і лякають усіх пацієнтів.

Побороти сезонний вірус дуже просто. Промивайте ніс сольовими розчинами, бажано без інших зайвих компонентів. Чим більше, тим краще. Обробляйте слизову носа оксоліновою маззю. І приймайте противірусні препарати. Також, щойно захворіли, дайте противірусне усім членам родини, аби ті не підхопили хворобу від вас.

Повʼязані теми:

Наступна публікація