В Україні стартували командно-штабні навчання ЗСУ

В Україні стартували командно-штабні навчання ЗСУ

Ілюстрація

Вони триватимуть протягом тижня.

По всій території України розпочалися стратегічні командно-штабні навчання "Рубіж-2016". Вони триватимуть протягом тижня.

До цих навчань залучаються органи військового управління стратегічного та оперативно-стратегічного рівня, а також військові підрозділи усіх компонентів ЗСУ, повідомляється на офіційній сторінці у Facebook Генерального штабу ЗСУ.

Зазначається, що основна мета підготовки полягає у нарощенні спроможності органами військового управління керувати угрупуваннями військ у ході операції Збройних Сил з відсічі збройної агресії, а також протиповітряної оборони з плануванням подальших дій та застосування стратегічних резервів.

У ході навчань планується відпрацювання практичних дій. Зокрема, бойова стрільба, переміщення на значні відстані комбінованим способом із подоланням водних перешкод, а також виконання льотно-тактичних завдань. 

Нагадаємо, раніше пройшли щорічні українсько-американські військові навчань "Сі Бриз-2016"Навчання перемістилися із Яворівського полігону на Львівщині на південь України – на полігон "Широкий Лан" у Миколаївській області. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація