В Україні створюють дві "напівзаконні армії": з євромайданівців та з прихильників влади

В Україні створюють дві "напівзаконні армії": з євромайданівців та з прихильників влади

Символом противників Майдану стали георгіївські стрічки

На сході та півдні активізуються провладні сили, а в центрі та на заході – протестувальники.

На сході та півдні країни активізуються ті, хто підтримує чинну владу і обіцяє дати відсіч Майдану. Офіційно вони називаються громадськими помічниками міліції, повідомляє ТСН.Тиждень.

Серед таких організацій - одіозний харківський "Оплот" та "Казаки". Ідею так званого "Українського фронту" виголосили політики на зборах первинних осередків Партії регіонів у Харкові. Бійці "Оплоту" тепер виступають як "громадські активісти". Вони перші офіційно оголосили себе ворогами Майдану.

Зібратися з силами "бійцям без правил" допомагає влада. Для цього у Харкові влаштовують багатотисячний зліт керівників первинних організацій Партії Регіонів. Порядком денним вони постановили створення "Українського фронту", як антиподу Майдану, а символом громадської ініціативи стала георгіївська стрічка.

На сході та півдні обіцяють дати відпір Євромайдану

На сході та півдні обіцяють дати відпір Євромайдану

Окрім "Оплоту" на провладному фронті афганці та "Казаки", які мають тісні зв'язки з російськими козачими дружинами.

"Ми всі до єдиного вийшли на захист нашого міста пліч-о-пліч з "Оплотом". Продзвонив отаману великого війська донського - дали 10 тисяч козаків", - розповів отаман Ігор Черноіванов.

Окрім того, російські байкери вже десантувалися в Криму. Це саме ті хлопці, з якими тепло вітається Володимир Путін. Тепер вони також - "Український фронт".

Загони самооборони створюють і на заході країни. Керівник самооборони Євромайдану Андрій Парубій нещодавно повідомив про створення загальнонаціональної "міні-армії", яка буде координувати свої дії з Києвом. Керівники самооборони поїхали в регіони – укріплювати позиції на місцях. Наразі до лав самооборонців увійшли 12 тис. членів.

Відтак невдовзі можемо мати в державі дві напівзаконні армії, та мирні громадяни навряд чи почуватимуться затишно в оточенні цих захисників.

Нагадаємо, лідер харківської громадської організації "Оплот" Євген Жилін висловив думку, що закон заохочує його і його соратників ламати руки і ноги протестувальникам на Майдані.

Кореспондент ТСН Ольга Кашпор

Повʼязані теми:

Наступна публікація