В Україні відкрився новий центр з підготовки снайперів за стандартами НАТО

В Україні відкрився новий центр з підготовки снайперів за стандартами НАТО

Фото: Reuters

Секретар РНБО повідомив, що саме вітчизняні підприємства зараз забезпечують українських військових зброєю, технікою та високоякісною стрілецькою зброєю.

В Україні відкрився новий центр підготовки снайперів Національної гвардії України, який працює за стандартами НАТО.

Про це, сьогодні, 18 березня, під час вручення бійцям Нацгвардії нової експериментальної снайперської зброї, заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО України.

"Професійна підготовка снайперів - одне із пріоритетних завдань, яке сьогодні стоїть перед нашими військовими, і Національна гвардія виконує його за високими стандартами НАТО. Задача наших професіоналів – нейтралізувати і знищити терористів і ворожих снайперів, які, порушуючи Мінські угоди, працюють проти наших військових у зоні проведення АТО", - повідомив Олександр Турчинов.

Як повідомили у прес-центрі, зброя була вироблена на вітчизняному підприємстві ДК "Укрборонсервіс". Також Олександр Турчинов повідомив, що саме вітчизняні підприємства зараз забезпечують українських військових зброєю, технікою та високоякісною стрілецькою зброєю.

"Усім відома автоматична зброя, розроблена українським підприємством "Форт" - відомим виробником стрілецької зброї: пістолети, снайперські гвинтівки, кулемети та автомати", - сказав він.

Також, Олександр Турчинов та Арсен Аваков вручили військовим першу партію експериментальних снайперських гвинтівок.

"Ми сьогодні передаємо зброю не тільки для покращення бойової підготовки, але й для її тестування як у центрі підготовки снайперів, так і безпосередньо на полі бою, і ваші зауваження і пропозиції будуть швидко враховані інженерами і виробниками для покращення якості і надійності зброї", - зазначив Секретар РНБО України.

У прес-службі РНБО наголосили, що на базі центру буде створена науково-дослідницька лабораторія з досліджень та вироблення спеціальних боєприпасів для снайперської зброї, "використання яких дозволить знищувати ворога на далекій відстані".

Секретар РНБО України подякував "усім героям, які гідно і мужньо виконують свій військовий обов'язок".

Повʼязані теми:

Наступна публікація