В Україні вирує негода: троє загиблих та сотні знеструмлених населених пунктів

В Україні вирує негода: троє загиблих та сотні знеструмлених населених пунктів

Фото: ДСНС

Рятувальники оприлюднили наслідки потужної негоди в Україні.

Руйнівний циклон, який прийшов до України з Румунії, знеструмив 276 населених пунктів у низці областей.

Про це повідомили у прес-службі ДСНС.

"У ніч з 12 на 13 жовтня унаслідок несприятливих погодних умов - пориви вітру, дощ - через спрацювання систем захисту ліній електропередач, сталося знеструмлення 276 населених пунктів у 11 областях, а саме: Миколаївська – 53 н.п., Хмельницька – 20 н.п., Херсонська – 12 н.п., Вінницька – 10 н.п., Дніпропетровська – 9 н.п., Тернопільська – 7 н.п., Кіровоградська – 5 н.п., Волинська – 4 н.п., Київська – 3 н.п., Черкаська – 2 н.п.", - йдеться у повідомленні.

Найбільше постраждала від негоди Одеська область, де без світла залишився 151 населений пункт у 17 районах. Через шквалисті пориви вітру у чотирьох районах міста та шести районах області повалено 86 дерев, внаслідок чого загинули 3 людей, серед яких одна дитина (2005 р.н.) через ураження струмом від обірваних ліній електропередач, також постраждала 1 особа.

Як зазначається, в Одесі та Чорноморську через пориви вітру були пошкоджені дахи двох приватних житлових будинків.

"Через випадіння опадів сталося підтоплення 10 ділянок вулиць міста (Одеси – прим.ред.), 7 підвальних приміщень будівель та 55 приватних домоволодінь області (придворові та підвальні приміщення)", - додали у ДСНС.

Наразі комунальники відновлюють енергопостачання та відкачують воду.

Нагадаємо, Одещину накрила негода – потужний вітер ламає дерева, які обривають електродроти, та валить спецтехніку. У декількох районах повалені дерева впали на автомобілі. Приблизно о 12.30 на вулиці Космонавтів з'явилася перша жертва негоди. 79-річну жінку на смерть придавило деревом. Подружня пара йшла вулицею, коли на них впала масивна тополя. Від отриманих травм пенсіонерка загинула на місці, її чоловік вижив, проте перебуває у шоковому стані.

Також в зв'язку з негодою в одеському аеропорту були скасовані рейси: з Києва (очікувалося о 11:10), з Мінська (Республіка Білорусь), який очікувався о 14:20, з Анталії (Туреччина), прибуття якого планувалося о 14:00, а також зі Стамбула ( Туреччина) о 15:45 і Варшави (Польща) о 17:20. Скасовано рейси з Одеси в Анталію, запланований на 15:00, в Мінську на 15:10, Бориспіль на 16:55, Київ на 17:50 і Варшаву о 18:00.

В Одесі оголосили надзвичайний стан

В Одесі оголосили надзвичайний стан

Повʼязані теми:

Наступна публікація