В Україні з'явилися перші поліцейські-омбудсмени

Деканоідзе закликала поліцейських виправдати "кредит довіри" українців.

В Україні пройшла підготовку перша група поліцейських управління захисту прав людини.

Про це повідомили у департаменті комунікації Нацполіції України.

"Цей підрозділ тісно співпрацюватиме з Міністерством юстиції України і міжнародними експертами. Крім того, працівники УЗПЛ займатимуться моніторингом дотримання прав людини в установах поліції, зокрема – в ізоляторах тимчасового тримання", - йдеться у повідомленні.

Як заявила глава відомства Хатія Деканоідзе під час вручення сертифікатів, вона очікує, що поліцейські, які пройшли тренінг із підвищення кваліфікації у сфері захисту прав людини, виправдають очікування звичайних людей.

"Це – цінність, яку особисто я, і я впевнена, що всі тут присутні люди, дуже сильно поважають. Адже якщо поліцейський – патрульний, слідчий, кожна людина, яка працює у великому організмі, що називається Національна поліція – якщо вони не розуміють, чому ми повинні захищати права людини – у нас нічого не вийде", – заявила Деканоідзе.

Окремо вона зауважила, що зараз довіра до Нацполіції складає приблизно 48%, тож правоохоронці повинні виправдати цей "кредит довіри".

"Я робитиму все для того, і я впевнена, що ці люди – також, аби права людини були найбільш пріоритетними для Національної поліції України", – додала глава відомства.

Нагадаємо, раніше Деканоідзе поскаржилася на недобір патрульних поліцейських у всій Україні. За її словами, не вистачає патрульних навіть у столиці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація