В Україні з'явиться перший комплексний Центр адаптації ветеранів АТО

В Україні з'явиться перший комплексний Центр адаптації ветеранів АТО

Центр адаптації ветеранів АТО / Фото: Центр адаптації ветеранів АТО "Поруч"

Фахівці допомагатимуть бійцям повернутися до мирного життя.

У Краматорську Донецької області запускають роботу центру соціальної адаптації ветеранів АТО та їхніх родин "Поруч".

Співробітники організації надаватимуть допомогу силовикам, які повернулися додому, за трьома основними напрямами -  взаємодією на особистісному, сімейному і громадському рівнях. Програма адаптації базуватиметься на успішній закордонній та вітчизняній практиці.

"У рамках нашого попереднього проекту "Без броні" ми проаналізували 1090 ініціатив допомоги військовим після АТО по всій Україні. Є багато справді хороших, але мало таких, які надають комплексний пакет послуг з психосоціальної адаптації ветеранів. А тому ми вирішили створити центр, де взаємодія з ветераном буде здійснюватися на особистісному, сімейному і громадському рівнях. І де буде здійснюватися і психологічний, і юридичний, і соціальний супровід", - наголосила організатор проекту "Поруч" Анастасія  Мельниченко.

Одним із головним завдань центру буде діяльність, спрямована на зниження наслідків пережитих бійцями подій та психологічної адаптації.

Центр адаптації ветеранів АТО / Фото: Центр адаптації ветеранів АТО "Поруч"

До роботи залучатимуть і рідних ветеранів АТО. Організовані заходи мають сприяти покращенню взаєморозуміння ветеранів та їхніх родин, відновлення довіри та покращення стосунків з рідними.

Ще одна ланка у процесі адаптації буде основана на побудові стосунків ветеранів у суспільстві.

Також у центрі надаватимуть ветеранам антитерористичної операції юридичні консультації і допомагатимуть у питаннях професійної перекваліфікації та подальшого працевлаштування.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація