В Україні заборонили ліки, які вбили 7-річного хлопчика в Сумах

В Україні заборонили ліки, які вбили 7-річного хлопчика в Сумах

Фото: Getty Images

Фармацевтам і медикам радять помістити препарати на час слідства на карантин.

В Україні заборонили ліки, через які загинув 7-річний хлопчик у Сумах. Це стосується п'яти медпрепаратів, що вкололи дитині в поліклініці, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Під час введення ін'єкцій хлопчику раптом стало зле. Реанімаційні заходи не допомогли, дитина померла менше, ніж за годину. За попередніми висновками – від анафілактичного шоку та серцевої недостатності.

В Україні заборонили ліки, через які загинув 7-річний хлопчик у Сумах

В Україні заборонили ліки, через які загинув 7-річний хлопчик у Сумах

До слідчих дій залучили Державну службу України з лікарських засобів, яка видала розпорядження про тимчасову заборону реалізації медпрепаратів відповідної серії та виробника, які призначалися дитині. Заборона стосується розчину "Натрію Хлориду", "Дексаметазону Фосфату", "Но-шпи", "Новокаїну" та порошку для розчину для ін'єкцій "Цефотаксиму", на який у хлопчика, як припускають родичі, і була алергія.

Реалізаторам медпрепаратів рекомендовано вилучити з обігу вказані ліки та помістити в карантин. Розпорядження щодо заборони викладені на офіційному сайті Держлікслужби. Лікар, яка зробила смертельну ін'єкцію, пішла на пенсію, їй це дав змогу зробити 30-річний трудовий стаж.

Повʼязані теми:

Наступна публікація