В Україні запрацював рекордний контактний зоопарк

В Україні запрацював рекордний контактний зоопарк

Фото: Фото Тетяни Боковні/ТСН

Понад 30 тварин відкриті не тільки для оглядин, але й для пестощів.

Національний реєстр рекордів сьогодні поповнився найбільшим в Україні контактним зоопарком. У столиці просто неба зібрали понад 30 видів тварин, до яких можна заходити в загони, годувати і пестити, повідомляє ТСН.16:45.

Організатори кажуть, що їхня мета - змалечку вчити дітей лагідного ставлення до тварин. Однак, виявилося, що і деяким звірам дитячі обійми приємні.

Міська дитина Софія крокує до тварин, які в її сільських однолітків не викликають такого захоплення. Поросята, кози, вівці і кролі - усе виглядає ніби як на фермі, але в місті - це називається контактним зоопарком.

Таке близьке спілкування, кажуть господарі зоопарку, на користь дітям. Тут учать не галасувати і не бігати за тваринами. Лише вивчати і чекати, коли ті самі зацікавляться - наприклад смаколиками.

Від активних лемурів до юних хижаків: Києві з'явився контактний зоопарк

Від активних лемурів до юних хижаків: Києві з'явився контактний зоопарк

Найбільше дитячі обійми любить шотландське теля. Доглядач переконує - цей бичок щодня чекає відкриття звіринцю, щоб отримати свою порцію пестощів.

У такі зоопарки підбирають мешканців, яким не дошкуляє людська увага. У цьому, крім свійських тварин, є також окремі види мавп і лемурів. Це найбільший в Україні контактний зоопарк за площею та різновидами тварин. І поки представники національного реєстру фіксують рекорд лемури розбирають на шматки букети для привітань.

Лемури, здається, із всіх звірів – найконтактніші. І не зрозуміло, кому цікавіше людям з лемурами чи лемурам з людьми.

Левеня Султана поки що поблажливо ставиться до людей і трохи кусається, але не болюче. ЇЇ батьки - це відоме подружжя левів, з якими їхній господар Олександр Пилишенко в одній клітці прожив більше місяця. Султана наразі дозволяє себе гладити. Однак уже через кілька місяців її важко буде назвати контактною твариною. Тоді левицю передадуть традиційному звіринцю.

Пройдіть цікавий тест до Дня тварин: Кумедні та допитливі. Спробуйте вгадати носики різних тварин

Кореспондент ТСН Ірина Маркевич

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація