В Україні затримали колишнього представника Кадирова і передали росіянам – ЗМІ

В Україні затримали колишнього представника Кадирова і передали росіянам – ЗМІ

В Україні затримали колишнього представника Кадирова і передали росіянам – ЗМІ

Фото: Грозний-Інформ

У затриманні могли брати участь співробітники СБУ.

В Україні затримали колишнього повноважного представника глави Чечні в Україні Рамзана Ціцулаєва. Після затримання він опинився в Росії, де обвинувачується у шахрайстві та інших злочинах.

Про це повідомляє Росбалт.

За даними російського видання, офіційно Ціцулаєва затримали у Брянській області РФ після перетину кордону з Україною. Однак джерела Росбалта повідомляють, що чеченця затримали співробітники спецпідрозділу "Альфа" СБУ, відвезли на мікроавтобусі до кордону з Росією, де на нього вже чекали російські силовики.

Українська правда з посиланням на джерело в оточенні Ціцулаєва повідомляє, що затримання відбулося ще 6 жовтня в київському ресторані "Казбек".

"Зайшли 10 чоловік з автоматами, представилися СБУ. Рамзан вийшов поговорити і більше родичі його не бачили", - розповів співрозмовник видання.

Родичі затриманого протягом двох тижнів намагалися дізнатися, де він перебуває. Потім з'ясувалося, що Ціцулаєв опинився у Брянську, а у другій половині жовтня його перевезли до московського СІЗО "Матроська тиша".

За інформацією Росбалта, співробітники СБУ оголосили Ціцулаєву, що він є особою, чиє перебування на території України небажано. При цьому варіанти з висилкою Рамзана до Польщі, Румунії або, наприклад, Туреччини (він прибув до Києва транзитом через цю країну) навіть не розглядалися. При висиланні в іншу країну, крім Росії, він би міг вже незабаром повернутися до України.

Речниця СБУ Олена Гітлянська сказала УП, що нічого не знає про цю справу і пообіцяла повідомити подробиці пізніше.

Рамзан Ціцулаєв в Росії звинувачується у великому шахрайстві і опорі представникам влади. Тепер йому збираються висунути звинувачення у викраденні людини та здирництві. Ціцулаєв "прославився", коли 2014 року втік від російського спецпризначення просто під час операції з його затримання у Москві. З тих пір він перебував у розшуку.

Рамзан Ціцулаєв з 2011 року був представником глави Чечні Рамзана Кадирова в Україні. 2014 року брав участь у визволенні журналістів LifeNews, затриманих Національною гвардією.

Повʼязані теми:

Наступна публікація