В українських СІЗО торік загинуло понад 500 в’язнів – Мін’юст

В українських СІЗО торік загинуло понад 500 в’язнів – Мін’юст

Фото: УНІАН

Цього року кількість смертей дещо скоротилась.

За 2017 рік в українських СІЗО померли понад 500 осіб.

Про це заявив заступник міністра юстиції Денис Чернишов, повідомляє Укрінформ.

Він додав, що цього року кількість померлих дещо скоротилась. Як зазначається, станом на 20 квітня в установах пенітенціарної системи померла 151 особа, а за аналогічний період 2017 року - 181 особа. Так, кількість смертей порівняно з 2017 роком за той само період зменшилась на 30 осіб.

"Це непоганий показник, але це не значить, що ми повинні зупинятися чи заспокоюватися на такій статистиці", - сказав заступник міністра.

У Мін'юсті кажуть, що запроваджують обов'язкову перевірку доброчесності керівників установ виконання покарань та слідчих ізоляторів. Такі перевірки нові для України, але відтепер проводитимуться щорічно.

"Запроваджений механізм дозволить у правовому полі розривати відносини з тими керівниками, для яких честь, гідність, чесність та справедливість є невластивою або загубленою філософією. Перевірку наданих документів проводитиме Комісія доброчесності. До її роботи залучатимуться з правом дорадчого голосу представники прокуратури та громадськості. Формою роботи Комісії будуть засідання", - зазначають у міністерстві.

Раніше на умовах анонімності, ТСН.ua поспілкувався з в’язнями, які перебували в Лук'янівському та Одеському СІЗО та дізналися про їхнє житя в слідчих ізоляторах. В'язні розповіли про масштабний обіг наркотиків, корупцію, побиття і навіть вбивства. Дедалі частіше українські слідчі ізолятори стають більш схожими на бізнес-осередки ніж на установи виконання покарання.

Слідчі вилучили з камер спостереження відео з катуванням ув'язнених у Одеському СІЗО

Слідчі вилучили з камер спостереження відео з катуванням ув'язнених у Одеському СІЗО

Повʼязані теми:

Наступна публікація