В українських супермаркетах плісняве м'ясо відмивають хлоркою у туалетах

В українських супермаркетах плісняве м'ясо відмивають хлоркою у туалетах

М'ясо та сосиски відмочують у пральному порошку, йоді та хлорці / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

Продавці "реанімують" прострочені товари пральним порошком, хлором та марганцівкою.

В українських супермаркетах прострочені товари видають за свіжі та "реанімують" протухле м'ясо, сири та ковбаси ліками й побутовою хімією. Так, м'ясо нерідко замочують у хлорці, а сосиски наколюють йодом крізь вакуумне пакування, йдеться у випуску програми "Територія обману".

Експерт-інсайдер, якого відшукали журналісти, колись працював продавцем у супермаркеті. Там його навчили повертати простроченим продуктам товарний вигляд.

"Я як пригадую, ми у печінку, кілограм печінки, півтори чайні ложки хлорки клали…" - розповів колишній продавець.

За його словами, секретним рецептам "реанімаці" вчать лише перевірених продавців, які більше року пропрацювали в одній мережі. Каже, що усі "рецепти" їм давала керівниця.

Щоб прибрати тухлий запах, змити плісняву, недобросовісні продавці вимочують м'ясо в оцеті, марганцівці, в отруйній хлорці та навіть у пральному порошку.

"Потом це прополіскують, як, скажімо, шкарпетки", - з посмішкою додає експерт.

Довірливим українцям "впарюють" протухле м'ясо у пральному порошку та наколоті йодом сосиски

Довірливим українцям "впарюють" протухле м'ясо у пральному порошку та наколоті йодом сосиски

Так само від плісняви відмивають і ковбасу. Спочатку її замочують у воді, а потім до неї додають йод. Зіпсовані сосиски ж проколюють голкою крізь вакуумне пакування й вводять туди йод, аби вони виглядали свіжішими.

Експерт каже, що часто прямо удень скислі ковбаси та тухле м'ясо милися та натиралися до блиску в туалеті для персоналу.

"Удень, якщо це треба було зробити, це робилося в туалеті. І курей так само ми відмочували. І обробляли курей на супові набори. Все відбувалося там", - зазначив колишній продавець.

Аби не попастися на обман та не купити "реанімовані" продукти, фахівці дають кілька порад.


1. Не запитуйте про свіжість продуктів у продавців, вони змушені приховувати правду. Просіть документи на товар.

2. Пам'ятайте, що вимите у хлорці чи пральним порошком м'ясо пахне хімією.

3. Зверніть увагу на етикетку. Дата упаковки та дата виготовлення – різні речі.

4. Не беріть сир у нарізках, просіть різати вам від цілої голови.

5. Якщо у сосисок порушений вакуум – вони, скоріш за все, "вимивалися".

6. Натисніть на м'ясо пальцем - це найпростіший метод дізнатися свіже воно, чи ні.

Як повідомялося раніше, українські супермаркети на воді в заморожених продуктах заробляють мільйони гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація