В Україну насувається суттєве похолодання

В Україну насувається суттєве похолодання

Фото: УНІАН

На Заході буде вдвічі холодніше, ніж на Сході та Півдні.

Через два дні, із 11 серпня, в Україну прийде суттєве похолодання з дощами. На Заході денна температура впаде до +15…+17°С. Того ж дня на Сході та Півдні буде спекотно – до +30…+34°С.

Такий прогноз від Українського гідрометеоцентру.

Прогноз погоди в Україні на 11 серпня 2016 року / Фото: Укргідрометцентр

У п'ятницю, 12 серпня, на Заході трохи потепліє – до +20…+22°С. Проте похолодає до +20…+24°С у Центрі та на Півночі. Ще напередодні, 11 серпня, тут очікують близько 30 градусів. На Сході та Півдні 12 серпня буде до +30…+35°С. Опадів цього дня не буде.

Прогноз погоди в Україні на 12 серпня 2016 року / Фото: Укргідрометцентр

Погода в суботу, 13 серпня, буде майже такою ж, як і в п'ятницю. На Заході, Півночі та в Центрі – до +20…+24°С, а на Сході та Півдні – до +30…+35°С.

Прогноз погоди в Україні на 13 серпня 2016 року / Фото: Укргідрометцентр

Про похолодання попереджає і синоптик Наталія Діденко.

"11-12 серпня внаслідок переміщення холодного фронту та прориву холодного повітря арктичного походження в Україну вторгнеться суттєве похолодання. 11 серпня температура повітря у західних областях знизиться до денних +8…+13 градусів. 12 серпня похолодання пошириться на північну частину, а також на більшість центральних областей. Температура коливатиметься в межах 12-16 градусів тепла, місцями очікується близько 10-12 градусів тепла. На півдні та сході України втримається спека, лише на Одещині також очікується відчутне зниження температури повітря. Похолодання супроводжуватиметься дощами та поривчастим вітром. У Київ мокре похолодання прийде у п'ятницю, 12 серпня. Похолодання буде тимчасовим, тому до осені ще присідати і присідати", – зазначила синоптик у Facebook.

Нагадаємо, раніше метеорологи спрогнозували різке похолодання наприкінці серпня та нестійкий вересень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація