В Україну посеред весни повертається зима. Прогноз погоди

В Україну посеред весни повертається зима. Прогноз погоди

Фото: Reuters

Увесь тиждень буде холодно, з дощем та мокрим снігом.

На Захід України повертається зима. Там, за прогнозом, сьогодні, 15 березня, сніжитиме. А температура вночі опуститься до 4 градусів морозу. На решті території України – без опадів, але теж холодно. Вночі – морози, а вдень лише 5 градусів тепла. Дутиме холодний вітер.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

"Середня місячна температура передбачається 0-6 градусів тепла, що на 1-2 градуси вище за норму. Місячна кількість опадів очікується 30-45 мм, на Закарпатті та місцями в гірських районах 65-115 мм, що в межах норми", – ідеться в прогнозі Українського гідрометеоцентру на березень 2016 року.

Попри незначне похолодання у березні, лютий 2016 року назвали найтеплішим за всю історію метеоспостережень. Такого висновку дійшли експерти НАСА і знову заговорили про глобальне потепління. Чи зникнуть в Україні зими, ідеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

Лютий побив рекорд "аномальності". За повідомленнями експертів НАСА, його температура була майже на півтора градуса вища за всю історію наукових спостережень. Усе це – наслідки глобального потепління, зазначають експерти.

На неймовірно теплу зиму скаржився на врученні кінопремії "Оскар"Леонардо Ді Капріо.

"На зйомках нам важко було знайти сніг. Глобальне потепління в дії. Я закликаю усіх звернути увагу на це та підтримати тих людей, які думають, як будуть жити далі наші діти", – сказав Ді Капріо.

А от для одесита Андрія Ярового потепління – на радість. Цього року купальний сезон хлопець розпочав 16 лютого.

Так тепло було і у Львові. І з цього приводу дуже тішиться пан Андрій "Малодобрий". Чоловік уже чотири роки грає роль міського ката в одному з ресторанів Львова, йому часто доводиться працювати просто неба.

"Потепління відчувається і в тому, що навіть свій інструмент, який від роботи нагрівається, треба час від часу охолоджувати", – показує меч.

Завдяки теплому лютому гарний настрій і в киянки Ірини Афанасьєвої. Цьогоріч березовий сік вдалося зібрати на місяць раніше.

"Дуже смачний, трошки солоденький і свіженький вранці точений у лісі. Якщо зазвичай після 8 березня починається збирання березового соку, то в цьому році він розпочався уже 29 лютого. І вже сік ішов і все було зрозуміло, що весна буде ранньою", – говорить Ірина Афанасьєва.

Підвищені температурні показники регулярно фіксує й синоптик Олег Христевич. Але каже, не варто називати його аномальним.

"Із Х до ХІІІ століття в деяких історичних документах написано, що в Європі кілька десятиліть яблуні достигали вже в лютому, а урожай деяких культур починали збирати уже в травні. Вчені цей період називають малим кліматичним максимумом. У цьому випадку може бути ще один кліматичний максимум", – прогнозує синоптик Олег Христевич.

Потепління ще буде тривати не один десяток років, зазначають науковці. Але скільки саме – не кажуть. Адже 130 років професійних досліджень погоди в межах планети – надто мало для будь-яких прогнозів.

Прогноз погоди в Україні на 15 березня 2016 року / Фото: Укргідрометцентр

Прогноз погоди в Україні на 16 березня 2016 року / Фото: Укргідрометцентр

Прогноз погоди в Україні на 17 березня 2016 року / Фото: Укргідрометцентр

Повʼязані теми:

Наступна публікація