До України суне лютий циклон, який принесе снігопади та хуртовини. Прогноз на 2-3 грудня

До України суне лютий циклон, який принесе снігопади та хуртовини. Прогноз на 2-3 грудня

Фото: УНІАН

На морях хвилі сягатимуть півтора-п'яти метрів заввишки.

Завтра, 2 грудня, до України з Північного Заходу прийде циклон Sanne, який принесе снігопади, хуртовини та сильний вітер.

"2-3 грудня чекаємо ускладнення погодних умов на всій території України. 2 грудня у зв'язку з переміщенням циклону з Північного Заходу очікуються складні погодні умови: вночі у західних, північних та центральних областях, удень на більшій частині території країни сильний мокрий сніг (у південних областях з дощем), ожеледь, налипання мокрого снігу, хуртовини, пориви вітру 17-22 м/с, на високогір'ї Карпат 25-30 м/с. 3 грудня опади та явища послабшають, лише вночі у східній частині сильний сніг та хуртовини збережуться. На дорогах країни ожеледиця", – ідеться в повідомленні Українського гідрометцентру.

Температура вночі становитиме 0...–5°С, удень –2...+5°С.

На Азовському та Чорному морях дутимуть дуже сильні вітри – до 18-30 м/с. У шторм хвилі сягатимуть півтора-п'яти метрів заввишки.

"Завтра до нас прийде циклон, який принесе мокрий сніг, ожеледь, ожеледицю, налипання мокрого снігу та сильний вітер. Що може бути на дорогах, нескладно уявити. Дивіться також уважно, де паркуєтеся. Підготуйте необхідний захист від головного болю чи стрибків тиску. Не промочіть ноги, відкладіть білі пальта та світле замшеве взуття до сухіших часів. Не затримуйтеся під дахами будинків. Одягніть щось з каптуром, бо завіватиме вітер. Словом, циклон йде. Зима взялася керувати серйозно. Далі очікується знову похолодання", – написала у Facebook синоптик Наталія Діденко.

Найлютіша зима століття насувається на Європу та Америку

Найлютіша зима століття насувається на Європу та Америку

Повʼязані теми:

Наступна публікація