В "Укроборонпромі" розробили новітній кулеметно-гарматний модуль для військової техніки

В "Укроборонпромі" розробили новітній кулеметно-гарматний модуль для військової техніки

Фото: Gazeta.ua

Модуль оснащений інноваційною системою управління вогнем "Каштан".

Київський бронетанковий завод розробив новітній кулеметно-гранатометний модуль для бойової техніки.

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому", до складу якого входить завод.

На модулі встановлена інноваційна комп'ютерна система управління вогнем "Каштан". Вона розроблена київським "НВП "АТ-системи" та призначена для дистанційного управління зброєю з прицільними відеокамерами.

Система "Каштан" дозволяє вести спостереження за ціллю вдень на відстані 1800-8000 м і 600-2000 м вночі. Вона виявляє цілі типу БМП на дальності 500-4000 м всього за 15 секунд.

Кулеметно-гранатометний модуль призначений для ураження живої сили, транспортних засобів, наземних та низьколетячих об'єктів. Він може встановлюватися як на колісні та гусеничні транспортні засоби, так і на стаціонарні об'єкти.

Озброєння складається з 30 мм автоматичної гармати ЗТМ-1 або 2А72 з боєкомплектом 400 пострілів, спареного з гарматою кулемета КТ-7,62 або ПКТ з боєкомплектом 2000 патронів, 30 мм автоматичного гранатомета АГ-17, 81 мм комплексу постановки димових завіс 902В "Хмара". Також на модуль можна встановити ПТРК.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що державний концерн "Укроборонпром" повністю обходиться без комплектуючих, які раніше постачалися з Росії. За словами президента, за останній період обсяги виробництва на підприємствах "Укроборонпрому" зросли втричі, тому десятки тисяч людей забезпечені роботою, збережено існуючі та створено нові робочі місця.



Достижения Укроборонпрома в 2015 году

Повʼязані теми:

Наступна публікація