В Умані натовп молодиків зі столярними інструментами розтрощив табір хасидів

В Умані натовп молодиків зі столярними інструментами розтрощив табір хасидів

В Умані молодики напали на табір хасидів

Це сталося напередодні масової прощі хасидів до своєї святині.

Тридцять міцних молодиків зі столярними інструментами атакували табір хасидів в Умані. Вони зруйнували паркан і пообіцяли знести наметове містечко. Все це відбулося за лічені дні до початку масової прощі хасидів до своєї святині – могили Цадика Нахмана і святкування Нового року – Рош Гашана. Хасиди називають дії активістів провокацією, йдеться в сюжеті ТСН.19:30

Кілька десятків чоловіків прийшли в суботу опівдні, під час шабату – у той момент, коли хасиди найбільш уразливі. 

Потім так звані активісти увімкнули генератор і за допомогою ручного інструмента почали руйнувати все довкола – повалили стовпи електропередачі і побили камери спостереження. Пообіцяли повернутися за три дні, в день заїзду перших прочан. 

Лейзер Хіршбойм, голова уманської єврейської асоціації, згадує, що вперше на цьому місці намети хасидів з'явилися понад десять років тому. Їх ставили на кілька днів, а потім розбирали. Згодом влада міста видала всі необхідні документи і дозволила розмістити там стаціонарний табір. 

Поки журналістам проводили в таборі екскурсію, за парканом з'явився керівник нападників. Місцеві називають його Вуля. Побачивши камеру, чоловік спробував втекти. 

В Умані тридцять міцних молодиків зі столярним інструментом атакували табір хасидів

В Умані тридцять міцних молодиків зі столярним інструментом атакували табір хасидів

Вуля не зміг пояснити, чим хасиди йому заважали, але рішення про знесення паркана ухвалили колегіально, без суду і слідства.   

Вже найближчими днями хасиди чекають на перших прочан і сподіваються, що конфліктів більше не буде, а от суботню акцію називають провокацією проти України.   

Раніше повідомлялося, що в столичному метро натовп агресивних молодиків зухвало побив підлітка. Міліція ж з'явилась лише тоді, коли все закінчилось.

Кореспондент ТСН Дмитро Святненко

Повʼязані теми:

Наступна публікація