В уряді назвали кількість українських шкіл, де може повторитися "васильківський" обвал

В уряді назвали кількість українських шкіл, де може повторитися "васильківський" обвал

Фото: УНІАН

На межі руйнації лише за офіційною інформацією понад три десятки навчальних закладів.

Уряд доручив перевірити всі школи в Україні, здані в експлуатацію до 1980 року. Тим часом у Міносвіти нарахували аж 36 аварійних шкіл, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Лише в Києві навчальних закладів, які потребують негайного ремонту, офіційно значиться три. Найгірша ситуація на півдні – там лідирують Херсонська та Миколаївська області. Не набагато краще і в центральних регіонах – Дніпропетровщині і Кіровоградщині. У них роками ніхто не переймався станом освітніх закладів.

У Міносвіти назвали кількість шкіл в Україні, які знаходяться в аварійному стані

У Міносвіти назвали кількість шкіл в Україні, які знаходяться в аварійному стані

Трохи краща, але також непроста ситуація на західній Україні. Найближчим часом освітяни Івано-Франківської, Львівської та Рівненської областей мають розпочати капітальний ремонт шкіл.

Як уже повідомлялося, спеціальна комісія працюватиме у Василькові до 15 жовтня і встановлюватиме точні причини руйнування тамтешньої школи. Наразі навчальний процес у закладі призупинений - вимушені канікули триватимуть до наступного понеділка. Серед основних версій обвалу – підтоплення несучих конструкцій, старий фундамент і дощова каналізація поряд із ним. Минулого року в школі був частково проведений капітальний ремонт їдальні і службових приміщень, була проведена заміна всіх вікон. У приміщенні навчального закладу на момент обвалу перебувало близько 600 дітей, тож відсутність загиблих рятувальники і посадовці називають дивом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація