В Уряді підготували новий законопроект, який ще більше ускладнить життя неплатникам аліментів

В Уряді підготували новий законопроект, який ще більше ускладнить життя неплатникам аліментів

Фото: Reuters

Від лютого вдалось стягнути 2 млрд грн.

Боргів за аліментами в Україні не буде. 1200 злісних неплатників аліментів за рішенням суду вже скерували на громадські роботи і стягнули з них півмільйона гривень, ідеться у сюжеті ТСН.19:30.

У центрі Києва працює злісний неплатник аліментів. Чоловік чотири роки тому побив горщики з дружиною, втратив роботу і вліз у борги. Він не міг надіслати і копійки восьмирічному синові Андрійкові, а мама подала позов і батькові присудили суспільно-корисні роботи.

Його роботу фіксує спеціальний офіцер. Максимальний термін відпрацювання аліментів - два місяці. Та вже з осені може бути чотири, і навіть в’язниця тим, хто ухиляється. Міністерство юстиції хвалиться: за новими нормами, від 6 лютого витрусили з горе-батьків 2 мільярди гривень аліментів проти 1 мільярда 700 мільйонів за увесь минулий рік. Злісним неплатникам заборонили їздити за кордон, водити авто і полювати. Втім, парламент ухвалив суворіші закони. Тепер аліментникам не дозволять продавати авто і обіймати державні посади. Закони вже чекають підпису президента.

"До двох років тюрми за те, що ухиляєшся від суспільно-корисних робіт. І в тюрмі ти будеш зобов’язаний працювати. І те, що ти заробляєш в тюрмі, йде на користь дитини. Ми передбачили фактично автоматичний арешт коштів на рахунках і майна боржника, якщо в нього є борг по аліментах", - заявив міністр Павло Петренко.

Мін’юст готує ще один жорсткіший закон. Його статті - наразі таємниця. 

Поки колишні закохані тягають одне одного по судах, без лікування, одягу і навіть їжі залишаються 600 тисяч українських дітей. Однак винні не завжди чоловіки. За статистикою, кожен сьомий неплатник аліментів – це мама.

Станіслав Фещенко

Понад тисячу неплатників аліментів вже скерували на громадські роботи

Понад тисячу неплатників аліментів вже скерували на громадські роботи

Повʼязані теми:

Наступна публікація