В усіх школах Чернівців оголосили вимушені канікули на тиждень

В усіх школах Чернівців оголосили вимушені канікули на тиждень

Фото: УНІАН

У місті на ГРВІ захворіли щонайменше чотири тисячі учнів.

Чернівецькі учні відсьогодні, 29 листопада, – на вимушених канікулах. Міські школи закрили на карантин через збільшення кількості дітей, хворих на вірусні інфекції.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

Напередодні через недугу на уроки не вийшли близько 4 тисяч учнів – це майже 16% від загальної кількості усіх школярів Чернівців. Аби не сприяти розповсюдженню хвороб, школи зачинили поки що до понеділка.

"У нас в 11 закладах перевищено, за нашими даними, епідпоріг. Але дані не підтверджуються поки що міським управлінням охорони здоров'я. Тобто багато дітей у школах немає, але в той же час дуже мало зверненнь до поліклінік. Розуміємо, що це тільки початок сезону захворюваності, але чекати перевищення епідпорогів не будемо", – пояснив мер Чернівців Олексій Каспрук.

Дитячі садки тим часом працюватимуть – там через вищу ізольованість груп дітей ГРВІ розповсюджується не так стрімко.

Нагадаємо, раніше у МОЗ розповіли, коли в українських аптеках з'являться вакцини від грипу. Наразі препарати проходять контроль якості.

Зазначимо, у жовтні грип і ГРВІ атакували українських дітей. Зокрема, 24-30 жовтня в Україні на грип та ГРВІ захворіли 162689 осіб, із них понад 66% – діти віком до 17 років.

У Чернівцях школи закрили на карантин: захворіли майже 16% учнів

У Чернівцях школи закрили на карантин: захворіли майже 16% учнів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація