В Японії готуються до десятиметрових хвиль

В Японії готуються до десятиметрових хвиль

Фото: Reuters

Влада японської острівної префектури Окінава готується до чергового тайфуну.

За прогнозами синоптиків, стихія обрушиться на південні острови Окінави в понеділок, 3 жовтня, рано вранці, після чого тайфун продовжить рух в напрямку південно-західного острова Кюсю, а потім - на північний схід від в сторону головного острова Хонсю.

Про це повідомляє телеканал NHK, передає "ТАСС".

За даними телеканалу, вже скасовано близько 150 авіарейсів. Очікується, що скасовані будуть і всі пороми, оскільки в районі Окінави і Амамі очікуються хвилі заввишки до 10 метрів.

Ймовірно, найближчим часом буде оголошено штормове попередження. Влада рекомендує місцевим жителям приготуватися до можливої евакуації. В першу чергу це стосується тих, кому потрібно багато часу, щоб дістатися до спеціально обладнаних сховищ - літніх людей, сімей з дітьми, а також осіб з обмеженими можливостями.

Наразі епіцентр тайфуну знаходиться на південь від Окінави і рухається на північ зі швидкістю близько 30 км на годину. До ранку понеділка, коли він підійде до островів, там очікується сильний вітер зі швидкістю 50-70 метрів в секунду. Протягом усього дня 3 жовтня на Окінаві і більш північному острові Амамі очікується сильний дощ, інтенсивність випадання опадів може скласти близько 80 мм на годину. Протягом дня, попереджають метеорологи, до 150 випаде мм опадів, а 4 жовтня - ще від 100 до 200 мм опадів.

Нагадаємо, потужний тайфун пронісся півднем Японії. Сила вітру подекуди сягала 216 кілометрів на годину. Стихія спричинила сильні повені та зсуви ґрунту. Без електрики залишилися майже 32 тисячі будинків. Обійшлося без жертв. Рятувальники устигли вчасно евакуювати жителів потерпілих районів. Скасували сотні авіарейсів.

Потужний тайфун пронісся півднем Японії

Потужний тайфун пронісся півднем Японії

Повʼязані теми:

Наступна публікація