Вакцинуватися від грипу важливо протягом всього сезону - Супрун

Вакцинуватися від грипу важливо протягом всього сезону - Супрун

Фото: УНІАН

Можемо знизити випадки грипу на близько 50-60% завдяки миттю рук.

Заяви про те, що вакцинуватись в розпал епідемії грипу вже запізно, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун називає нісенітницями – вакцинуватись важливо протягом всього сезону.

Про це очільниця МОЗу розповіла в інтерв'ю ТСН.

"Я вакцинувалася менше місяця тому і не захворіла", - наголосила чиновниця.

Розповіла вона і про правила поведінки для тих, хто захворів. Вони мають перебувати вдома, не ходити на роботу і добре мити руки. "Ми можемо знизити випадки грипу на близько 50-60% завдяки миттю рук. Вдома треба відпочивати, пити багато води, пити лише ті ліки, що призначив лікар. До повного одужання йти на роботу чи до школи не можна", - зауважила Супрун.

Вона додала, що вакцини, які були привезені в Україну, були визнані влітку. В поодиноких областях є або в містах вакцини надають безкоштовно, але немає державної закупівлі вакцин проти грипу чи безкоштовної вакцинації. Проте можна купити вакцину і з нею йти до лікаря. Тільки обов'язково взяти чек, щоб лікар знав – вакцина свіжа й та, що необхідна.

Нагадаємо, цього осіннього-зимового сезону зафіксовано вже дві смерті від ускладнень грипу. Обидва випадки сталися в Сумській області.

В лікарнях Дніпропетровщини готуються до напливу хворих з ускладненнями грипу

В лікарнях Дніпропетровщини готуються до напливу хворих з ускладненнями грипу

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація