Варіанти скоєння вбивства та план втечі. СБУ оприлюднила відеодокази планування замаху на нардепа

Варіанти скоєння вбивства та план втечі. СБУ оприлюднила відеодокази планування замаху на нардепа

Фото: УНІАН

Нападники планували підірвати автомобіль нардепа.

Служба безпеки України оприлюднила відеодокази планування замаху на нардепа, яке готувалося і контролювалася ФСБ з території Росії. Про це повідомляє УНІАН.

Нападники мали підірвати автомобіль нардепа. Ще одним, запасним варіантом було підірвати авто на маршруті його руху. Повідомляється, що були відпрацьовані шляхи швидкого відходу з місця вчинення злочину і втечі до Росії.

Однак в результаті спецоперації у п'ятницю ввечері, 20 січня, зловмисники були затримані з приведеним в готовність саморобним вибуховим пристроєм поблизу житла нардепа.

За словами голови СБУ Василя Грицака, обидва зловмисники прибули до України 14 грудня. Спочатку вони прибули до Харкова, де перебували 5 днів, а потім приїхали до Києва і протягом тижня проводили розвідку. Зокрема, вони вивчали маршрути пересування депутата, автомобілів, на яких він їздить, стежили за місцями роботи, проживання, місцями його ймовірної появи.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що співробітники Служби безпеки затримали двох громадян України, які за вказівкою ФСБ Росії готували замах на життя народного депутата України. Ім'я нардепа не називалося.

Повʼязані теми:

Наступна публікація