Вбивцю поліцейських у Дніпрі намагався затримати маршрутник, підозрюваний сам звернувся до лікарні

Вбивцю поліцейських у Дніпрі намагався затримати маршрутник, підозрюваний сам звернувся до лікарні

Фото: Поліція Дніпра/ Вконтакте

Олександр Пугачов виявися особистим охоронцем екс-командира роти "Торнадо".

Підозрюваний у вбивстві двох патрульних поліцейських у Дніпрі Олександр Пугачов перебуває під охороною в обласній лікарні ім. Мечникова, він на операційному столі, у нього вогнепальне поранення живота. Як з'ясувалося, загибла патрульна таки змогла поранити його, і надвечір невідома особа привезла його до лікарні. Про це йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Керівник патрульної поліції Дніпра Володимир Богоніс підтвердив, що підозрюваний – колишній боєць роти "Торнадо", особистий охоронець командира роти Руслана Онищенка. Пугачов перебував у розшуку по ст. 146 Кримінального кодексу України – незаконне позбавлення волі або викрадення людей.

Усе сталося близько десятої години ранку. Патрульні побачили, як "Сітроен" світлого кольору проїжджає на червоне світло. Вони наздогнали порушника на автовокзалі Дніпра і почали складати протокол. Водій "Сітроена" пропонував якось домовитися, але патрульні відмовилися, натомість почали перевіряти його документи по базах.

В цей момент водій "Сітроена" дістав зброю. Правоохоронці вже встановили, це був пістолет ПМ. Чоловік спочатку розстріляв Артема Кутушева і забрав його табельну зброю. Також він вистрілив у поліцейську Ольгу Макаренко. Момент вбивства зафільмували камери відеоспостереження.

"Ми аналізуємо відео, яке є – звичайна ситуація, вони перевіряють документи, але зловмисник, який дуже добре володіє зброєю, він виходить і реально збоку застрелює патрульного поліцейського. Там є свідки, але, окрім того, це людне місце, там знаходяться люди", - каже керівник Національної поліції Хатія Деканоідзе.

Стрільця на автовокзалі намагався затримати водій маршрутки. На відео добре видно, як він блокує "Сітроен". Втім, зловмисник починає стріляти ще у нього. Ми розшукали водія маршрутки. Він вкрай наляканий. І ось що він нам розповів.

"Він стріляв просто у мене. Двічі влучив у капот, в обличчя – не знаю. Він разів п'ять-шість стріляв у мене", - розповів маршрутник ТСН.Тижню.

У Дніпрі колишній торнадівець розстріляв 2 поліцейських

У Дніпрі колишній торнадівець розстріляв 2 поліцейських

За життя пораненої патрульної медики боролися три години. До операційної прибули найкращі хірурги міста, але поранення були надзвичайно тяжкі.

"Травми були важкі. Як потім виявилося, несумісні з життям. Три вогнепальні поранення з пошкодженням печінки, нижньої порожнистої вени, легкого, хребта, спинного мозку", - каже Юлія Бердашенко, заступник головного лікаря лікарні №16.

Між тим, поліція зі спецпризначенцями проводила операцію із затримання підозрюваного. Перекрили цілу вулицю біля п'ятиповерхівки, де підозрюваний знімав квартиру. Врешті поліцейські зірвали грати з вікна, але нікого в оселі не було. За будинком знайшли покинутий "Сітроен". Сусіди підозрюваного розповіли, що тут він живе близько року, ні з ким у конфлікти не вступав, але ні з ким і не спілкувався.

У ці хвилини до управління патрульної поліції Дніпра люди несуть свічки та квіти, щоб вшанувати пам'ять загиблих при виконанні службових обов'язків. Це не лише колеги, а й пересічні містяни.

У загиблого 27-річного Артема Кутушева залишилася донька. Їй сьогодні якраз виповнилося три роки. У загиблої патрульної - 36-річної Ольги Макаренко – двоє дітей.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація