Вбивство адвоката Грабовського є не єдиним у низці злочинів – Матіос

Вбивство адвоката Грабовського є не єдиним у низці злочинів – Матіос

Юрій Грабовський / Фото: facebook.com/Юрий Грабовский

Військовий прокурор розповів подробиці справи.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що версія вбивства адвоката Юрія Грабовського за побутовими причинами, яку транслюють деякі нардепи, невірна. Про це Матіос повідомив на брифінгу у Києві, передає кореспондент ТСН.

"Вибір місця злочину в Одесі - твердий і заздалегідь спланований розрахунок на неспроможність органів поліції Одещини. Це мотиви і ланки одного дуже добре спланованого плану. Просто побутова версія, яка з уст деяких народних депутатів звучала, або космічна конспірологія, може відвести нас від справжніх замовників цього розкритого нами вбивства", - заявив Матіос.

За словами прокурора, Грабовський – не єдина жертва, і слідчі працюють над іншими епізодами.

"Наразі йдуть інші слідчі дії. І я можу сказати тільки одне, що це вбивство не являється одним. Є інші епізоди над розкриттям яких ми зараз працюємо", - повідомив прокурор.

Також прокуратура опублікувала один з роликів, які зберігав затриманий у справі Грабовського. На відео адвокат відмовляється від захисту російського ГРУвця Александрова.

Як повідомлялося, тіло зниклого захисника російського ГРУвця Олександра Александрова знайшли в Черкаській області. Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що вбивство було добре профінансовано та ретельно сплановано.

Про зникнення Юрія Грабовського стало відомо 5 березня. 20 березня військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що правоохоронці затримали підозрюваного в організації зникнення адвоката. За словами Матіоса, операцію зі зникнення  Грабовського спланували "колишні українці" і спецслужби РФ. Це робилося "для створення картинки" на завершальній стадії судового розгляду справи щодо російських ГРУвців.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Прокуратура оприлюднила відео з адвокатом Грабовським

Прокуратура оприлюднила відео з адвокатом Грабовським

Повʼязані теми:

Наступна публікація