Вбивство Грабовського було добре профінансованим та ретельно спланованим – Матіос

Вбивство Грабовського було добре профінансованим та ретельно спланованим – Матіос

Юрій Грабовський / Фото: УНІАН

Затримані розповіли, що їхньою метою було заволодіння грошима адвоката.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос розповів на брифінгу, що вбивство адвоката Юрія Грабовського було ретельно спланованим, передає кореспондент ТСН.

На ретельну підготовку, за словами прокурора, було витрачено чималі кошти.

Крім того, один із затриманих підозрюваних заявив, що саме він застрелив адвоката.

Як повідомив один із затриманих, Грабовського викрали в Одесі попередньо накачали невідомою речовиною. Адвоката повезли до Києва, де у його офісі забрали гроші. Після цього вивезли юриста до лісу у Черкаській області неподалік Жашкова. Грабовського били та згодом застрелили. Після цього вбивцям було забезпечене алібі, а зникнення Грабовського обставили як його втечу за кордон.

Про зникнення Юрія Грабовського стало відомо 5 березня. Поліція повідомила, що розпочала пошук зниклого. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) ККУ. Він 5 березня виїхав в Одесу і зупинився в готелі "Аркадія", звідки повинен був виїхати 7 березня. Чоловік не забрав з готелю свої речі, а телефон був вимкнений. 

20 березня військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що правоохоронці затримали підозрюваного в організації зникнення адвоката. За словами Матіоса, операцію по зникненню Грабовського спланували "колишні українці" і спецслужби РФ. Це робилося "для створення картинки" на завершальній стадії судового розгляду справи щодо російських ГРУвців.

Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна

Повʼязані теми:

Наступна публікація