Вбивство Шеремета здійснила група осіб – Луценко

Вбивство Шеремета здійснила група осіб – Луценко

Фото: Reuters

Генпрокуратура прокоментувала відео з закладанням вибухівки під авто журналіста.

Вбивство журналіста Павла Шеремета здійснила не одна особа. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко на прес-конференції в Ужгороді.

"Ми займаємося аналізом всіх відеоматеріалів. Вбивця був не один, це група, і частину цієї групи ми бачимо на відео", — сказав Луценко.

Також генпрокурор повідомив, що слідству відомі деякі подробиці злочину.

"Єдине, що можу сказати: ми знаємо автомобіль, ми бачимо кілька людей, які закладали вибухівку. Найближчим часом у нас буде інформація про тип вибухівки, і це допоможе слідству рухатися по слідах вбивць. На цей момент можу сказати, що він не один", — сказав очільник ГПУ.

У Мережі з'явилось відео, на якому камери спостереження зафіксували, як під машиною, у якій пізніше загинув Павло Шеремет, закладають вибухівку.

Нагадаємо, вранці 20 липня, в центрі Києва загинув відомий журналіст Павло ШереметАвто, в якому він пересувався, вибухнуло.

Як заявив генпрокурор України Юрій Луценко, Шеремет загинув у результаті спрацьовування вибухового пристрою. "Це вбивство", - констатував він.

Радник міністра МВС Зорян Шкіряк заявив, що вибухівка потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті. Він не виключає, що машину могли підірвати дистанційно або з тимчасовою затримкою.

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявляє, що силовики розглядають чотири основні версії вбивства журналіста Павла Шеремета – професійна діяльність, особисті мотиви, "російський слід" і замах на керівника "Української правди" Олену Притулу.

Слідчі розглядають шість версій убивства журналіста Павла Шеремета

Слідчі розглядають шість версій убивства журналіста Павла Шеремета

Повʼязані теми:

Наступна публікація