Відновлення руху транспорту та відкриття аеропорту: Одещина оговтується від розгулу стихії

Відновлення руху транспорту та відкриття аеропорту: Одещина оговтується від розгулу стихії

Одеса потерпала від хуртовини / Фото: УНІАН

Десятки населених пунктів залишаються без світла, а траси по області засипані снігом.

Наразі Одеса оговтується від розгулу стихії.

Про наслідки хуртовини та боротьбу з ними йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.

Напередодні ввечері в Одесі припинився снігопад, а вночі вщух і вітер.

Проте ситуація залишається складною – десятки населених пунктів не мають світла, а траси по області ще й досі засипані снігом. Щоби повернути електроенергію в села понад половини районів області, вночі на Одещині працювали сімдесят ремонтних бригад. Лише протягом останньої доби рятувальники  та волонтери витягли з заметів 180 машин та автобусів й урятували півтисячі людей.

Для того, аби пришвидшити прибирання проїжджої частини в Одесі заборонили рух вантажного транспорту.

Однак, повідомляють, що громадський транспорт виходить на маршрути майже увесь. Не долають стихію лише трамваї.

Відрізане через стихію від транспортних сполучень місто поступово відновлює зв'язок із зовнішнім світом.

У вівторок, 19 січня, Одеський аеропорт обіцяє зустріти перший, після снігової блокади, рейс зі Стамбула. І далі має зустрічати та відправляти повітряні судна за розкладом. Для цього в аеропорті два дні безперервно чистили від снігу злітну смугу. 

Крім того, до Одеси можна дістатися і залізницею. Потяги не відміняли, відправляються вони вчасно, але прибувають із запізненням. 

"Затримані близько 9 пасажирських поїздів в середньому близько години на півтори, потяги підходили до станції, але ми фізично не встигали чистити ці замети", - пояснив  головний ревізор з безпеки руху потягів Одеської залізниці Рудольф Мелкумян .

Чи не єдині, хто радіє в Одесі великому снігу – це діти. Вони досхочу катаються на санчатах. Не відстають від малечі й дорослі – напередодні ввечері відчайдухи влаштували слалом на Потьомкінських сходах та дріфт вулицями міста.

Снігопад на Одещині став для регіону справжнім лихом

Снігопад на Одещині став для регіону справжнім лихом

Нагадаємо, що в Україні триває сніговий колапс. Найбільше страждають від негоди Херсонська, Одеська, Миколаївська, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Полтавська, Харківська та Чернігівська області.

Сотні сіл і містечок відрізані від світла. Аварійні бригади працюють у надскладних умовах. Повідомлялося, слідом за рясним снігом в Україну прийдуть 20-градусні морозиПро це заявив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда на засіданні міжвідомчого оперативного штабу державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Раніше на вівторок, 19 січня, по Україні було оголошено штормове попередження. За даними Гідрометцентру, до кінця доби 18 січня у Херсонській, Дніпропетровській, у північних районах Запорізької області очікується сильна ожеледь.

ТСН.ua збирає оперативну інформацію про те, як регіони України переживають снігову негоду.

Повʼязані теми:

Наступна публікація