Відпочинок без тривог: як убезпечити житло від пограбування під час відпустки

Відпочинок без тривог: як убезпечити житло від пограбування під час відпустки

Влітку кількість квартирних крадіжок зростає у рази / Фото: timenews.in.ua

А також як краще вчинити із хатніми улюбленцями, щоб не переживати за їхнє життя та здоров'я.

Організувати відпустку так, щоб не хвилюватись за домашніх улюбленців та майно – можливо, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Як відомо, кількість квартирних крадіжок влітку зростає в десятки разів. Тож питанням, на кого залишити квартиру, українці переймаються щоразу, готуючись до відпустки. Окрім того, додаються ще й домашні клопоти – куди подіти хатніх улюбленців та хто догляне квіти.

38-річна киянка Оксана за два місяці до відпустки встановила в квартирі сигналізацію.

"Вирішили поставити охоронну систему для того, щоб убезпечити родину, дім і не турбувати родичів, яких постійно доводилося просити навідатись до квартири під час відпусток", - пояснює Оксана, додаючи, що свою роль зіграли і жахачки про злодіїв.

Броньовані двері, міцні вікна та замки це добре, проте найефективніший спосіб убезпечити майно, кажуть фахівці – встановити сигналізацію. У столичній приватній фірмі за обладнання візьмуть від 5000 до 6000 гривень, абонентська плата становитиме від 190 до 400 гривень на місяць. За це обіцяють миттєве реагування та швидкий приїзд – максимум 5 хвилин.

Влітку кількість квартирних крадіжок збільшується в десятки разів

Влітку кількість квартирних крадіжок збільшується в десятки разів

За державні охоронні послуги беруть трохи більше.

"Це може бути від 200 гривень і більше. Київ – від 8000 гривень. Крім того, що ми забезпечуємо миттєве реагування, ми ще й страхуємо свої фінансові ризики. Майно, яке людина здає під охорону, може бути застраховане нами", - пояснив генерал-майор міліції Сергій Будник.

Якщо ж немає грошей на дорогу охоронну систему – довіртеся перевіреним людям, радять кияни. Вони і квіти поллють, і домашніх улюбленців доглянуть.

Щодо останніх, то тут ідеальний варіант, якщо з ними залишається хтось із домашніх. Якщо ж такої можливості немає – хатніх вихованців можна розмістити в спеціалізованих готелях. Ціни в столиці від 40 до 130 гривень за добу залежно від умов та місця розташування, кажуть фахівці.

Навіть якщо вас немає вдома, створіть ефект присутності, нагадує міліція. Білизна на балконі або ж увімкнене світло в кімнаті – про такі хитрощі завжди можна домовитися з друзями або сусідами. Головне – не розповідати аби кому про свої плани.

Кореспондент ТСН Вікторія Дмитренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація