Відпочинок в окупації: скільки українців до кінця сезону позасмагають в Криму

Відпочинок в окупації: скільки українців до кінця сезону позасмагають в Криму

Колишній міністр курортів і туризму Криму каже, що до кінця сезону на півострові побуває не більше 100 тис. туристів з України

Ті, хто таки наважився на відпочинок на анексованому півострові, пошкодували про це.

Сезон іще не скінчився, а головні рупори російської пропаганди звітують: цього літа в Криму відпочили близько п'яти мільйонів туристів, і серед них - триста тисяч українців. Однак українські чиновники, запевняють, що такі цифри не відповідають дійсності, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Два з половиною мільйони, п'ять, сім мільйонів – від одного російського джерела інформації до іншого кількість туристів, які побували цього літа в Криму, тільки зростає. Колишній міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв запевняє - цифри сильно завищені.

"В цьому році приблизно сто тисяч людей побуває до кінця сезону туристів з України. В першу чергу, це люди з Донецької і Луганської областей", - каже Лієв.

Киянка Катерина з 2005-го року щоліта відпочиває тільки в Коктебелі. Дівчина обожнює Крим. Не зрадила півострову і цьогоріч. Друзі вибір Катерини засудили.

"Мені взагалі не соромно за те, що я туди поїхала. Тим більше, що я люблю свою країну, я підтримую Україну і не вважаю Крим російським. Але мені потрібно було туди поїхати, я хотіла це побачити. Я вважаю, якщо людина хоче це зробити, вона має повне право вибирати", - пояснила дівчина свою позицію.

Однак про свій вибір Катерина все одно пошкодувала. Вона була приголомшена недоброзичливою атмосферою, шаленими цінами і дефіцитом продуктів. Із її улюбленого Коктебеля зникли вуличні музики і художники. А набережну заполонили дешеві генделики, які вечорами напівпорожні. Тож їхати відпочивати до Криму дівчина таки не радить.

Російські ЗМІ нарахували серед кримських відпочивальників триста тисяч українців

Російські ЗМІ нарахували серед кримських відпочивальників триста тисяч українців

А киянин Сергій із родиною цього літа проміняв кримські пляжі на береги Одеси. Усе через анексію. Чоловік каже - не хоче витрачати гроші на окупованій території. А надто - такі великі. Та й добиратися до півострова стало набагато складніше. Хоча і зізнається - сумує за Кримом.

Невеличкі турагенції й досі на своїх сайтах пропонують сотні варіантів відпочинку в Криму. Відомі популярні туроператори від Криму відмовилися. Щодня з Києва та інших міст вирушає безліч автобусів з охочими відпочити в Криму. Але й вони відвезуть вас тільки до кордону.

Відпочивати чи ні в Криму, кожен вирішує сам. Чиновники ж прогнозують – якщо залізничне сполучення між півостровом і материком не відновлять, потік українських туристів ще більше зменшиться.

Нагадаємо, у прокуратурі підрахували збитки від російської "націоналізації" в анексованому Криму - вони перевищують 50 млрд грн.

Кореспонденти ТСН Іван Воробйов, Наталя Ярмола

Повʼязані теми:

Наступна публікація