Відпочинок в окупованому Криму: нечисленних українських туристів зустрічають напівпорожні пляжі

Відпочинок в окупованому Криму: нечисленних українських туристів зустрічають напівпорожні пляжі

Відпочинок в окупованому Криму: нечисленних українських туристів зустрічають напівпорожні пляжі

Прикордонники стверджують, що усе менше людей з материкової України їдуть до окупованого півострова.

У Криму пляжі напівпорожні, тому українським туристам радіють, готові приймати оплату в гривні. Раді прийняти і майданівців, і тих, хто воював, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Свіжі кадри окупованого Криму показують безлюдний вокзал Сімферополя. На табло - два рядки, порожні колії. Автобусники полюють на поодиноких туристів. Раніше влітку про це можна було лише мріяти - ніяких тобі черг. На пляжах – порожньо.

Туристична картинка на веб-камерах показує, що на Алуштинській ротонді під російськими прапорами туристів – наче у березні. У Гурзуфі відпочивальників доводиться вишукувати на картинці. Євпаторія - російські прапори і обмаль людей. Коктебель - тепер тут можуть купатися без одягу навіть дуже сором'язливі - все одно пляж майже порожній.

В українських турагенціях кажуть, що не мають права працювати з анексованим Кримом і відправляють в окуповане представництво. У кримському офісі гривні брати готові і переконують - туристів в них удосталь.

"Чому ви думаєте, що тут якось по-іншому будуть ставитися до людей з України? Люди приїжджають і бронюють місця. Як їздили, так і їздять", - кажуть в одній із турагенцій Криму.

Прикордонники такі заяви турагенцій спростовують. За словами речника Державної прикордонної служби України Олега Слободяна, у червні адміністративну межу з Кримом перетнули близько 180 тисяч громадян, що на 69 тисяч менше, ніж в 2015 року. У два рази зменшився транспортний потік.

"Інформація про навалу українських туристів на тимчасово окуповану територію, що періодично розповсюджується російськими ЗМІ, не відповідає дійсності. Про скупчення на Чонгарі - свідомо штучно створювалися черги з метою створення картинки, що українці виїжджають на відпочинок", - каже речник прикордонників.

Перевізники обіцяють: тисяча гривень і за 12 годин ви на окупованому півострові, якщо, звісно, не везете з собою "бактеріологічну зброю" – сало, картоплю і молоко. Ці продукти окупаційні прикордонники не пропустять.

На брак клієнтів невеличкі автобуси не скаржаться - багажник геть забитий туристичними валізами. Перевізники рекомендують зайняти чергу, з тих, хто допоможе кримчанам триматися під російськими прапорами. Чому їм так хочеться відпочити саме на окупованому півострові, більшість туристів не пояснює.

У Криму триває третій курортний сезон без туристів

У Криму триває третій курортний сезон без туристів

Повʼязані теми:

Наступна публікація