Відтепер оформити субсидію чи відкрити фірму можна через Інтернет

Відтепер оформити субсидію чи відкрити фірму можна через Інтернет

iGov.org.ua

На сьогодні запроваджено понад дві сотні державних послуг різних напрямів.

Українські IT-волонтери разом із чиновниками створили інтернет-сервіс із надання державних послуг у різних царинах на портал iGov.org.ua.

Відтепер оформити субсидію, зареєструвати авто, відкрити фірму та багато іншого можна лише кількома кліками комп'ютерної миші.  Результат – економія часу і тисячі задоволених, йдеться в сюжеті ТСН. 19.30.

Більше ніяких черг і суперечок, хто за ким стоїть. Відсутність бюрократичної тяганини та корупції, запевняють творці інтернет платформи, яку майже рік створювали сотні волонтерів разом із фахівцями та чиновниками.

На сьогодні запроваджено понад дві сотні державних послуг різних напрямів. Головний автор ідеї Дмитро Дубілет розповідає -  створили цю платформу для  боротьби з корупцією в Україні та спрощення діяльності бізнесу. Крім того, що це зручно для громадян, – є ще один вагомий плюс і для держави, адже велику кількість процесів відтепер можна буде автоматизувати.

Для того, щоб отримати державну послугу в електронній формі, слід мати доступ до Інтернету. На сайті IGov.org.ua потрібно обрати необхідну послугу для оформлення в списку послуг. Далі обираємо регіон, область. Система запропонує авторизуватись за допомогою Bank ID або через сертифікат електронно-цифрового підпису. Потім потрібно буде обрати свій банк і ввести дані. У вікні власного кабінету можна буде заповнити форму заявки.

Після цього на електрону пошту повинне прийти повідомлення із підтвердженням про реєстрацію заявки із зазначеним терміном її виконання. 

За своєчасним наданням послуги держслужбовцями стежать волонтери. У разі потреби нагадують про строки. Наразі чиновники всіх рівнів активно співпрацюють із командою IGov і готові перевести частину своєї роботи в електронну форму.

Проект реалізується за волонтерські гроші. За словами Дубілета, до кінця поточного року його команда планує перевести 100 відсотків державних послуг в електронний вигляд, а це понад півтори тисячі видів допомоги.

Кореспондент ТСН Іван Воробйов

Українські IT-волонтери створили інтернет-сервіс з надання державних послуг у різних сферах

Українські IT-волонтери створили інтернет-сервіс з надання державних послуг у різних сферах

Повʼязані теми:

Наступна публікація