Вихід на свободу лідерів харківського антимайдану на ситуацію в регіоні не вплине – Аваков

Вихід на свободу лідерів харківського антимайдану на ситуацію в регіоні не вплине – Аваков

Фото: УНІАН

Міністр зазначив, що разом із поліцією має відбутися реформування органів прокуратури та судової влади.

Звільнення з СІЗО лідерів харківського антимайдану не вплине на ситуацію в регіоні. Таку думку у Харкові під час брифінгу висловив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, коментуючи на прохання журналістів інформацію про вихід під заставу лідера харківського антимайдану, учасника захоплення будівлі ОДА у квітні 2014 року Спартака Головачова.

Про це йдеться у повідомленні УНІАН.

"Я не думаю, що вплине у нас на обстановку в області випуск з тюрми Алли Александровської або тої людини, про яку ви сказали. Я думаю, що певний урок про силу нашої влади, яку підтримують люди, ці люди винесли", - сказав міністр.

Водночас він зазначив, що разом із поліцією має відбутися реформування органів прокуратури та судової влади.

"На жаль, у нас дуже серйозні питання до суддівського корпусу", - підсумував міністр.

Нагадаємо, наприкінці червня 2016 року Александровську та її сина звинуватили у посяганні на територіальну цілісність і незалежність України.

За матеріалами СБУ, колишній народний депутат разом зі своїм сином Олександром намагалася підкупити керівництво та депутатів місцевих рад Харківської області для прийняття на сесіях звернень до парламенту та президента щодо змін до Конституції з питань федералізації.

30 червня районний суд обрав Александровській запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави на два місяці.

13 жовтня Апеляційний суд Харківської області змінив Александровській запобіжний захід з тримання у СІЗО на домашній арешт. Александровська вийшла на свободу.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, також вчора під заставу у розмірі 206,7 тис. грн вийшов з СІЗО лідер харківського антимайдану Спартак Головачов.

Повʼязані теми:

Наступна публікація